«Εμείς σε φόρμα, η Ρεάλ όχι... η ευκαιρία μας!»

Δεν συγκαταλέγεται στους Ισπανούς του ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι εύλογα αποτελούν τη Νο1 επιδίωξη των ρεπόρτερ της Ρεάλ, είναι όμως μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες των «γαλαζοκιτρίνων» στο ισπανικό ποδοσφαιρόφιλο κοινό και συνάμα ένας από τους πλέον πολύγλωσσους ποδοσφαιριστές των ευρωπαϊκών γηπέδων.

Όπως αποκάλυψε ο Ίγκορ ντε Καμάργκο στη συνέντευξή του στο Radio Marca, μιλά επτά γλώσσες (πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά, ιταλικά, γερμανικά, ολλανδικά και γαλλικά) και το απέδειξε, όταν του ζητήθηκε να πει στα γερμανικά ότι η ομάδα του θα επικρατήσει της πρωταθλήτριας Ευρώπης («APOEL gewinnt gegen Real Madrid»)!

Ακολούθως ο Βραζιλιάνος επιθετικός με τη βελγική υπηκοότητα τοποθετήθηκε για…
…την αποψινή αναμέτρηση με την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν: «Είναι πάντα ιδιαίτερα τα παιχνίδια απέναντι στη Ρεάλ. Όταν παίζουμε εντός έδρας, αντλούμε δύναμη από το κοινό μας, εξ ου και θα τα δώσουμε όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα πάμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε, σημασία έχει να παίζουμε διαρκώς στο 100%, να εξαντλήσουμε όλοι τις δυνατότητές μας και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι».

…τις δυσκολίες του αγώνα: «Σε ατομικό επίπεδο η Ρεάλ έχει φανταστικούς παίκτες, τους καλύτερους στον κόσμο, όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι στα καλύτερά της και αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε, ότι π.χ. ο Ρονάλντο δεν σκοράρει, ότι κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές κινούνται πιο κάτω από τα γνώριμα επίπεδά τους. Εμείς οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα, όπως είχαμε κάνει και απέναντι σε μια άλλη ισπανική ομάδα, την Αθλέτικ Μπιλμπάο, κόντρα στην οποία κάναμε φανταστικό δεύτερο παιχνίδι και προκριθήκαμε στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ».

…το αν ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει αυτό το παιχνίδι ως ευκαιρία: «Έστω κι αν μιλάμε για την εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης, την κορυφαία ομάδα στον κόσμο αυτή τη στιγμή, εμείς το αντιμετωπίζουμε ως μια ευκαιρία να συνεχίσουμε την πορεία μας στο Γιουρόπα Λιγκ, διότι στο ποδόσφαιρο ουδέποτε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τη συγκυρία, καθώς προερχόμαστε από καλά αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ και μια νίκη στο ντέρμπι του κυπριακού πρωταθλήματος».

…την απουσία του τραυματία Σέρχιο Ράμος: «Σίγουρα η απουσία ενός κορυφαίου αμυντικού παγκοσμίως, όπως ο Σέρχιο Ράμος, είναι σημαντική για τη Ρεάλ, η οποία όμως έχει υψηλής ποιότητας παίκτες για να καλύψει το κενό. Για μας πάντως είναι καλό που θα λείψει».

…την αφλογιστία του Ρονάλντο: «Αυτό που συμβαίνει στον Ρονάλντο συμβαίνει σε όλους τους επιθετικούς. Ο επιθετικός ζει από τα γκολ του και προφανώς ο Ρονάλντο θέλει να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι, αλλά τέτοιες περίοδοι αφλογιστίας συμβαίνουν σε όλους μας. Αντιλαμβάνομαι ότι στη Ρεάλ η πίεση είναι τεράστια και η νίκη απαιτητή σε κάθε αγώνα, όμως επαναλαμβάνω ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πάντοτε καλές περίοδοι και περίοδοι λιγότερο καλές. Εξ ου κι ένας επιθετικός που δεν σκοράρει δεν είναι ικανοποιημένος»

…τις αναμνήσεις του από το παιχνίδι του κόντρα στη Ρεάλ ως παίκτης της Γκενκ: «Στο παιχνίδι του 2002 η Ρεάλ δεν είχε τον Ζιντάν και τον Ρονάλντο, αλλά μας διέλυσε 6-0. Είχε άλλους παικταράδες, όπως π.χ. ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο Φίγκο, ο Γκούτι».

…την ατμόσφαιρα απόψε στο ΓΣΠ: «Το γήπεδο θα είναι γεμάτο φανατικούς οπαδούς που θα δημιουργήσουν καυτή ατμόσφαιρα. Προφανώς οι πιθανότητές μας είναι λίγες, δεν λέμε μεγάλα λόγια, αλλά συχνά όσα συμβαίνουν στο γήπεδο απέχουν από τη θεωρία».