Δώνης: «Υπάρχει θάρρος, πιστεύω στην πρόκριση»

Το σκεπτικό με το οποίο αντιμετωπίζει το παιχνίδι με την Ρεάλ ανέλυσε στην συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Γιώργος Δώνης.

Ο Ελλαδίτης προπονητής τοποθετήθηκε στις εξής ερωτήσεις:

Για τον Ναουθέτ Πέρεθ: «Γενικώς δεν μου αρέσει να μιλάω ατομικά για τους παίκτες μου. Ο Πέρεθ είναι ένας τερματοφύλακας που με την απόδοσή του βοηθάει την ομάδα και με την εμφάνιση του και με την επιρροή του στο παιχνίδι».

Τον τρόπο αντιμετώπισης της Ρεάλ: «Όσο περίεργο και αν ακούγεται είναι λίγο συνηθισμένο για τον ΑΠΟΕΛ και αυτό ίσως να μην βοηθά στο να εκτιμήσουμε πόσο μεγάλο είναι. Για εμάς είναι μεγάλη ευχαρίστηση που δίνουμε την δυνατότητα στον κόσμο μας να δει τέτοια παιχνίδια. Ξέρουμε πόσο μεγάλος είναι ο αντίπαλος είμαστε ρεαλιστές αλλά ανεξαρτήτως αντιπάλου πρέπει να παλεύουμε και να έχουμε θάρρος. Αύριο όπως και με την Τότεναμ και με την Ντόρτμουντ πάλε θα έχουμε θάρρος. Επειδή είμαι ρεαλιστής για εμένα πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα του άλλου παιχνιδιού για να ξέρουμε ότι έχουμε μέχρι και την τελευταία στιγμή πιθανότητες».

Αν υπάρχει φόβος: «Πολλές ομάδες που παίζουνε στην διοργάνωση έχουν πολλά προβλήματα στο πρωτάθλημα, και εμείς είχαμε προβλήματα. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει φόβος. Πάντα σε τέτοια παιχνίδια είσαι περισσότερο συγκεντρωμένος, αυτό βοηθάει σε ένα παιχνίδι, δεν υπάρχει φόβος υπάρχει σεβασμός για τον αντίπαλο. Πιο πολύ υπάρχει θάρρος αφού είναι το τελευταίο μας παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ εντός έδρας».

Αν πιστεύει στην πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ: «Φυσικά και το πιστεύω γιατί το δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας. Ξέρουμε ότι έχουμε τις λιγότερες πιθανότητες αλλά έχουμε και την ρεαλιστική προσέγγιση. Ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει ότι έχει 2 βαθμούς ο ΑΠΟΕΛ και 2 βαθμούς η Ντόρτμουντ, φυσικά και πιστεύω στην πρόκριση».

Η άποψή του για το ισπανικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχουν αρκετά πράγματα που θαυμάζω από το Ισπανικό ποδόσφαιρο. Πέραν από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και των ομάδων μου αρέσει το Ισπανικό ποδόσφαιρο γιατί βασίζεται στην τεχνική και την ταχύτητα. Πολλές φορές επιλέγω να δω Ισπανικό πρωτάθλημα».

Για τον Μπερτόλιο: «Ευτυχώς μου κάνατε την ερώτηση γιατί γράφονται πολλές σε εισαγωγικά βλακείες. Όταν ένας παίκτης λείπει σχεδόν δύο μήνες μπορεί να είναι διαθέσιμοι για προπόνηση αλλά όχι για παιχνίδι. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουνε πολλά. Ένας ποδοσφαιριστής με τρεις προπονήσεις φυσικά δεν είναι έτοιμος να παίξεις. Αυτό συμβαίνει και με τον Μπερτόλιο και με τον Ορ. Φυσικά τους υπολογίζω, δεν ισχύουν όσα έχουν γραφτεί. Ο Μπερτόλιο μπορεί να είναι στην αποστολή αύριο».

«Θα πρέπει να το πιστέψουμε»
Από πλευράς παικτών, στο πάνελ ήταν ο Ζαχίντ, ο οποίος σχολίασε τα τέρματα κόντρα στην Ομόνοια.
«Νιώθω πολύ καλά για τα γκολ και τη νίκη. Ήταν το πρώτο μου ντέρμπι κόντρα στην Ομόνοια. Νιώθω πολύ ωραία. Ήταν δύσκολο στην αρχή, όμως τώρα μπορώ να αποδίδω καλύτερα».

Για τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα με την Ρεάλ σχολίασε: «Ο αγώνας είναι πολύ σημαντικός. Παίζουμε κόντρα στη Ρεάλ και θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να το πιστέψουμε. Έχουμε τις πιθανότητες μας και θα τις κυνηγήσουμε. Στα παιχνίδια στην έδρα μας είμαστε ανταγωνιστικοί. Χάσαμε από την Τότεναμ, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και πήραμε ισοπαλία με την Ντόρτμουντ. Η τελευταία επιτυχία μας κόντρα στην Ομόνοια θα μας δώσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση».