Ανόρθωση: Όλα της πάνε… αριστερά!

Μετά από 12 αγωνιστικές η Ανόρθωση είναι στο +12 απ’ ό,τι στο αντίστοιχο χρονικό σημείο πέρυσι και γι’ αυτήν την εντυπωσιακή βελτίωση υπάρχουν τουλάχιστον 12 καλοί λόγοι. Στην ιεραρχία αυτής της ντουζίνας σε περίοπτη θέση φιγουράρει κι ένα ιδιαίτερο δίδυμο: αυτό των Ρούβεν Ράγιος και Ντάνιελ Πράνιτς.

Ο Ισπανός και ο Κροάτης δεν αγωνίζονται στην ίδια γραμμή, κατά κανόνα μάλιστα ούτε καν στην ίδια ευθεία, αφού το εφετινό ρόστερ επιτρέπει την αξιοποίηση του πρώτου σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στην αγαπημένη του θέση, αυτήν πίσω από τον επιθετικό.
 
Ποσοστό 88%
Ράγιος και Πράνιτς, ωστόσο, μοιράζονται τις εκτελέσεις στις στημένες μπάλες της «Κυρίας» και έχουν βάλει το (αριστερό) πόδι τους σε 16 από τα 18 τέρματα της ομάδας τους μέχρι στιγμής. Το 88% είναι ένα άκρως εντυπωσιακό ποσοστό που δεν απαντάται σε άλλη ομάδα της κατηγορίας και αναλύεται ως ακολούθως:

-ο Ράγιος έχει πιστωθεί μέχρι στιγμής δύο τέρματα, πέντε ασίστ και τρεις συμμετοχές σε γκολ
-ο Πράνιτς μετρά ως τώρα έξι ασίστ και τρεις συμμετοχές σε τέρματα

Σε τρεις περιπτώσεις οι Ράγιος και Πράνιτς συνεργάστηκαν σε τέρμα της ομάδας τους (στο 1-0 επί του Άρη από τον Σισέ, στο 2-1 επί του Εθνικού Άχνας από τον Σίλντενφελντ και στο 2-0 επί του Ολυμπιακού, όταν ο Πράνιτς χρίστηκε τροφοδότης και ο Ράγιος σκόρερ).
 
Η άλλη όψη
Η συνύπαρξη στην ενδεκάδα δύο παικτών με τέτοια ικανότητα στη δημιουργία τερμάτων συγκαταλέγεται στα κλειδιά της εφετινής εκτόξευσης της Ανόρθωσης, ενέχει ωστόσο και έναν κίνδυνο. Αυτόν της υπερβολικής εξάρτησης από το εν λόγω δίδυμο, το οποίο δεν έχει «επιτρέψει» σε άλλον παίκτη να έχει πάνω από μια ασίστ.

Το (σε σχέση με πέρυσι) αυξημένο βάθος στον πάγκο και το οικονομικό σε επίπεδο καρτών παιχνίδι αμφοτέρων εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό στον Ρόνι Λέβι ότι, αν λείψουν οι σοβαροί τραυματισμοί, δεν θα χρειαστεί πολλές φορές να τους στερηθεί ταυτόχρονα.
Ο προνοητικός Ισραηλινός, ωστόσο, είναι δεδομένο ότι ήδη επεξεργάζεται τρόπους, ώστε η ομάδα του να παραμένει δημιουργική και αποτελεσματική ακόμη και εν τη απουσία ενός εκ των φαρμακερών αριστεροπόδαρων.