ΑΠΟΕΛ: Ο μόνος ζωντανός στον όμιλο του θανάτου!

Τέλη του περασμένου Αυγούστου, στην κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, ελάχιστοι (θα) ήταν πρόθυμοι να στοιχηματίσουν πως ο ΑΠΟΕΛ θα ήταν στο παιχνίδι για την κατάληψη της τρίτης θέσης μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Μετά και την ισοπαλία στο Ντόρτμουντ, ωστόσο, αυτό είναι πια απτή πραγματικότητα.

Το ίδιο ισχύει και για κάτι που προ τριμήνου (θα) εθεωρείτο ακόμη πιο υπερβατικό! Ότι δηλαδή στα μέσα Νοεμβρίου οι «γαλαζοκίτρινοι» θα ήταν η μόνη ομάδα του αποκαλούμενου «ομίλου του θανάτου» που θα είχε ρεαλιστικές πιθανότητες για την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος.
 
-9, -10, -11!
Τα αποτελέσματα του περασμένου τριημέρου, όμως, συνηγορούν πια υπέρ αυτού. Την περασμένη Παρασκευή η Ντόρτμουντ ηττήθηκε (2-1) στη Στουτγάρδη, συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές άνευ νίκης (0-1-4) και από την πρώτη θέση έχει υποχωρήσει πλέον στην πέμπτη, στο -9 από τη νέα πρωτοπόρο Μπάγερν!

Το μεσημέρι του Σαββάτου η Τότεναμ ηττήθηκε στο λονδρέζικο ντέρμπι από την Άρσεναλ (2-0) και με τη δεύτερη ήττα της στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές έπεσε στην τέταρτη θέση και υπολείπεται πια 11 βαθμών της πρωτοπόρου Μάντσεστερ Σίτι.

Το βράδυ της ίδιας μέρας η Ρεάλ φιλοξενήθηκε από την Ατλέτικο στο ντέρμπι της Μαδρίτης, έμεινε στο 0-0 και είδε την απόστασή της από την κορυφή (και την Μπαρσελόνα) να αυξάνεται στους 10 βαθμούς, οι οποίοι στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος ουδέποτε έχουν καλυφθεί σε κούρσα για τον τίτλο.
 
-9, αλλά και -3
Ο ΑΠΟΕΛ, από την άλλη, ήταν η μόνη ομάδα του «ομίλου του θανάτου» που πανηγύρισε το περασμένο τριήμερο. Το 3-1 επί της Ομόνοιας στο κυπριακό clasico άφησε μεν τους «γαλαζοκίτρινους» στο -9 από την κορυφή, η ουσιώδης διαφορά όμως από τις Τότεναμ, Ρεάλ και Ντόρτμουντ είναι πως έχει στο χέρι και τρία παιχνίδια που θεωρητικά του επιτρέπουν ακόμη και την πλήρη κάλυψη του χαμένου εδάφους. Ποιος να το έλεγε και ποιοι να το πίστευαν τον περασμένο Αύγουστο…