Ανόρθωση: Δια πυρός και σιδήρου… κορυφή! (vid)

Επεκτείνοντας το αήττητό της σε 12 αγωνιστικές και πανηγυρίζοντας την τέταρτη εκτός έδρας νίκη της η Ανόρθωση επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος CYTA. Χάρη σε τέρματα των Παλάνκα και Καμαρά η «Κυρία» επικράτησε 2-1 του Ερμή στο ΓΣΖ και πηγαίνει ως πρωτοπόρος στο ντέρμπι με την ΑΕΛ, στην αυλαία του α’ γύρου. Στον αντίποδα οι «φτεροπόδαροι» έμειναν με άδεια χέρια στο ντεμπούτο του Γκόραν Μιλόγεβιτς στον πάγκο τους.
 
Ξανά από κόρνερ…
Σ’ ένα εν πολλοίς άνευρο και υποτονικό πρώτο ημίχρονο η Ανόρθωση ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 23’, όταν από κόρνερ του Ράγιος η μπάλα έφτασε στην άλλη πλευρά της περιοχής στον Παλάνκα που με μονοκόμματο σουτ νίκησε τον Αραμπατζή.

Ο Ερμής επιχείρησε ν’ αντιδράσει, όμως με εξαίρεση ένα σουτ του Εμεγκάρα που εξουδετέρωσαν οι Χάρους και Ντουγκλάο δεν κατάφερε ν’ απειλήσει.
 
Ισοφάριση με Κωνσταντίνου
Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η «Κυρία» συνέχισε να αναλώνεται σε διαχείριση προβαδίσματος και το πλήρωσε στο 57’, όταν ο νεοεισελθών Ζαχαρία βρήκε με κάθετη τον Κωνσταντίνου κι εκείνος με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε.
 
Λύτρωση με Καμαρά
Ο Λέβι αντέδρασε ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Άλβες στο πλευρό του Καμαρά, ο οποίος στο 72’ αξιοποίησε σέντρα του Πράνιτς και με προβολή έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του. Επτά λεπτά αργότερα ο Άλβες είχε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, όμως στο τετ α τετ με τον Αραμπατζή έστειλε την μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Αραμπατζής - Σανδραβέλης (67’ Θεοδώρου), Ιμερέκοφ, Χριστοφή, Τσίνα - Φρίμπονγκ (79’ Ταραλίδης), Μαρτίνιουκ - Κωνσταντίνου, Γουίκς (46’ Ζαχαρία), Εμεγκάρα - Τσούμου.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Χάρους - Σεχού, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς - Γκάντσεφ, Βίκτορ - Αμπντουλάγεφ (63’ Άλβες), Ράγιος, Παλάνκα (88’ Ματθαίου) - Καμαρά (90’ Οικονομίδης).