Σφύριξε για τέταρτη φορά το γαλαζοκίτρινο εξπρές! (vid)

Ούτε η διακοπή του πρωταθλήματος ανέκοψε τη φόρα της ΑΕΛ! Στο πλαίσιο της 12 αγωνιστικής ο σύλλογος της Λεμεσού φιλοξένησε στο «Τσίρειο» τη Νέα Σαλαμίνα και την υπέταξε με 3-1 συμπληρώνοντας τέσσερις διαδοχικές νίκες και υπερασπιζόμενος επιτυχώς το πλασάρισμά του στην τρίτη θέση. Στον αντίποδα οι «ερυθρόλευκοι» συμπλήρωσαν επτά αγωνιστικές άνευ νίκης (0-3-4) και υποχώρησαν στη ζώνη του υποβιβασμού.
 
Δύο γκολ σε δέκα λεπτά
Από το ξεκίνημα του αγώνα η ΑΕΛ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πιστώθηκε ευκαιρίες (2’, 5’ Αρουαμπαρένα, 19’ Μπενίτεθ) και δικαίως έφτασε στο 1-0: στο 31’ ο Αβραάμ γύρισε στον Σίλβα, εκείνος σήκωσε στο δεύτερο δοκάρι για τον Μπενίτεθ, ο οποίος με μονοκόμματο αριστερό νίκησε τον Βεσελόφσκι (31’).

Η Σαλαμίνα, η οποία από το 20’ είχε αρχίσει να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απείλησε για πρώτη φορά με τον Μακρίεφ (36’) και στο 41’ έφτασε στην ισοφάριση με στημένη μπάλα: από κόρνερ του Μπριζίντο ο Γκράσι πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και τερμάτισε το σερί ανέπαφης εστίας του Βοζίνια (326 λεπτά) διαμορφώνοντας το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.
 
Από την άσπρη βούλα
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια τελική της ΑΕΛ (49’ Νικολάου), αλλά συνεχίστηκε με μια τεράστια διπλή ευκαιρία της Νέας Σαλαμίνας, αφού στο 53’ ο Βοζίνια εξοστράκισε σουτ του Μακρίεφ στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπριζίντο σούταρε άουτ.

Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν το προβάδισμα στο 71’, όταν ο Σίλβα αξιοποίησε με ψυχραιμία πέναλτι που είχε κερδίσει ο Αρουαμπαρένα από τον Κούσουλο. Ο Βάσκος έμελλε να είναι ο σκόρερ του τρίτου τέρματος, το οποίο πέτυχε στο 84’ με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Μπενίτεθ.

ΑΕΛ (4-2-3-1): Βοζίνια - Κυριάκου, Λαφράνς, Μιτρέα, Γουίλερ - Φιντέλις (54’ Σοάρες), Νικολάου - Αβραάμ (65’ Αλνταΐρ), Σίλβα, Μπενίτεθ - Αρουαμπαρένα (87’ Λεόνσο).
ΣΑΛΑΜΙΝΑ (4-2-3-1): Βεσελόφσκι - Σεργίου (83’ Μιντίκκης), Κούσουλος, Γκράσι, Κορέια - Ρέινολντς, Νταμαού - Πόλιανετς, Παπαδόπουλος (76’ Ρόκε), Μπριζίντο - Μακρίεφ (65’ Κυπριανού).