Κωδικός: Λάρνακα, νεοφώτιστη, κόκκινο!

Ένα γκολ για κάθε μία από τις προηγούμενες αποτυχημένες απόπειρές του να πανηγυρίσει εκτός έδρας στο τρέχον πρωτάθλημα πέτυχε χθες ο Απόλλων. Μετά από τέσσερα διαδοχικά 1-1 ως φιλοξενούμενη, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έφτασε στο πρώτο της διπλό επικρατώντας 4-1 της Αλκής Ορόκλινης.

Πέρα από τη βαθμολογική σημασία της επιτυχίας, η οποία κρατά τους κυπελλούχους σε τροχιά εν δυνάμει πρωτιάς (σ.σ. αν κερδίσουν σε όλα τα εξ αναβολής παιχνίδια τους), υπάρχουν και άλλες αξιοσημείωτες παράμετροι.

Όπως π.χ. η κατακόρυφα αυξημένη αποτελεσματικότητα σε σύγκριση με τις περασμένες εξόδους, όπως και η κατάκτηση των τριών βαθμών στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο είχε αποτελέσει «μαύρη τρύπα» στα ντέρμπι με ΑΕΛ, Ανόρθωση και ΑΕΚ.

Σημειώνεται δε πως εκτός έδρας νίκη με παρεμφερή παραγωγικότητα ο Απόλλων είχε να πανηγυρίσει σχεδόν ένα χρόνο. Με το ίδιο σκορ (4-1) είχε επικρατήσει -ως τύποις φιλοξενούμενος- του Άρη στις 16 Δεκεμβρίου 2016, στο ντεμπούτο του Σωφρόνη Αυγουστό στον πάγκο, ωστόσο μακριά από το «Τσίρειο» περίμενε μια τόσο άνετη επικράτηση από τις 20 Νοεμβρίου 2016.

Τότε, κατά σύμπτωση, είχε αγωνιστεί ξανά στη Λάρνακα (ΓΣΖ), απέναντι σε μια άλλη νεοφώτιστη (Καρμιώτισσα) που φορούσε τα ίδια χρώματα με την Αλκή χθες (κόκκινα) και την είχε φιλοδωρήσει με μισή ντουζίνα γκολ (6-0)…