Πέτρα, ψαλίδι και... άντε γεια στην κορυφή

Ακάθεκτη στην κορυφή της βαθμολογίας συνεχίζει η ΑΕΚ η οποία πέρασε νικηφόρα από το Δασάκι κερδίζοντας με 3-0 τον Εθνικό.

Η ομάδα της Λάρνακας πέτυχε να γείρει προς την πλευρά της την πλάστιγγα με δύο τέρματα προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Έτσι, οι κιτρινοπράσινοι έφθασαν τους 26 βαθμούς και είναι μόνοι προσωρινά μόνοι στην κορυφή (σ.σ. η Ανόρθωση που έχει 23 αγωνίζεται σήμερα κόντρα στον Ερμή).

Από την άλλη, ο Εθνικός που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Γκιόργκι Τσιχράντζε παραμένει στον πυθμένα της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς.

Οι Λαρνακείς επέβαλαν το ρυθμός τους από την αρχή του αγώνα και κατά διαστήματα δημιουργούσαν κινδύνους για την εστία του Μπογκατίνοφ.
 
 
Ο τερματοφύλακας του Εθνικού κρατούσε γερά μέχρι το 39’, όταν μετά από μία καλοστημένη κομπίνα ο Τολμές κέρδισε την κεφαλιά – μετά το κόρνερ του Χέφελ – και την έστειλε στα δίχτυα για να γίνει το 1-0. Ο σκόρερ το πανηγύρισε παίζοντας "πέτρα, ψαλίδι, χαρτί" με τον Νικόλα Εγγλέζου.
 

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί… εντάθηκαν, μιας και μετά από ατομική ενέργεια ο Τέτε επιχείρησε τη σέντρα, με τον Μπογκατίνοφ να διώχνει και τον Ακοράν στην επαναφορά να κάνει το 2-0.

Το σκορ αυτό επέτρεψε στην ΑΕΚ να ελέγξει πλήρως το ρυθμό του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς να κινδυνέψει κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα. Μάλιστα, πέτυχε να το διευρύνει στο 80' όταν μετά από σέντρα του Τέτε ο Ακοράν πέτυχε με κεφαλιά το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έγραψε το τελικό 3-0.
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
39’ Τολμές, 42’ , 80’ Ακοράν
Κίτρινες: Σικάρσκι, Στόιτσεφ / Μουρίγιο
Συνθέσεις:
Εθνικός (Γ. Τσιχράντζε): 
Μπογκατίνοφ, Στόιτσεφ, Ρόγκατς, Ντόβνια, Σικάρσκι, Φιλίποφ, Αρέστη, Ιλουρίτζε (45΄ Γκαβρίλα), Κυπριανού (76΄ Α. Ηλία), Παπαγεωργίου, Χαραλάμπους (63΄ Ενέσκου)
ΑΕΚ (Ι. Ιδιακέθ): Πάμπλο, Μοϊσόφ, Καταλά, Μουρίγιο, Λαμπάν, Λαρένα, Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι, Χέφελ (63΄ Τομάς),  Φλοριάν (82΄ Ρουσιάς