Πέμπτη και «φαρμακερή» για τον Απόλλωνα

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα στην πέμπτη απόπειρα του- προηγήθηκαν τέσσερις ισοπαλίες 1-1-  πανηγύρισε ο Απόλλωνας που επικράτησε 4-1 της Αλκής στο «Αμμόχωστος» για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
 
Η ομάδα της Λεμεσού πέτυχε τεσσάρα για τρίτη φορά φέτος και έφτασε τους 19 βαθμούς σε εννέα παιχνίδια, ενώ η Αλκή που πάλεψε πολύ περισσότερο απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ, παρέμεινε στους εννέα έχοντας το απόλυτο των 12 βαθμών.
 
 
Από ένα γκολ πέτυχαν οι Ζάντερ (8’) και Σκέμπρι (62’) και δύο ο Μάγκλιτσα (66’, 74’), ενώ για την Αλκή ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 ο Φαμπρίτσιο στο 39’.
Σωτήριος Βάλε
Καθοριστική ήταν η συμβουλή του Μπρούνο Βάλε στην αναμέτρηση, καθώς ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έσωσε την ομάδα του σε δύο περιπτώσεις με το σκορ στο 1-1. Στο 42’ είπε όχι σε σουτ του Μπιλάλ, ο οποίος είχε και δοκάρι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
 
Δευτερόλεπτα πριν την επίτευξη του δεύτερου τέρματος του Απόλλωνα από τον Αντρέ Σκέμπρι (στην πρώτη επαφή του με την μπάλα) ο Βάλε έσωσε την εστία των «γαλάζιων» σε τετ-α-τετ του Μπιλάλ και στην εξέλιξη της φάσης οι Ζάντερ-Γιάκολις-Σκέμπρι συνδυάστηκαν άψογα με τον Μαλτέζο να τελειώνει ιδανικά για την ομάδα της Λεμεσού τη φάση.

Γκολ με φωνές
Έντονα παράπονα από πλευράς Αλκής εκφράστηκαν στο τρίτο γκολ του Απόλλωνα που σημείωσε ο Μάγκλιτσα στο 66’.
 
Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή, το οποίο εκτέλεσαν γρήγορα προτού προλάβουν οι παίκτες της Αλκής να στηθούν και με δύο πάσες ο Κροάτης φορ του Απόλλωνα βρέθηκε μόνος προ κενής εστίας πετυχαίνοντας το πιο εύκολο γκολ της ζωής του.
 
Οι παίκτες της Αλκής διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν σφύριξε ο διαιτητής για την εκτέλεση του φάουλ, με τον Δημήτρη Μασιά να τονίζει ότι από την στιγμή που δεν πρόλαβε να υποδείξει στους παίκτες των φιλοξενουμένων ότι πρέπει να σφυρίξει για την εκτέλεση είχαν κάθε δικαίωμα να παίξουν γρήγορα, επομένως ορθά μέτρησε το γκολ.
 
Πάντως, από πλευράς Αλκής διαμαρτυρήθηκαν και για οφσάιντ του Γιάκολις στην ίδια φάση. Ο ακραίος επιθετικός του Απόλλωνα ήταν ελάχιστα πιο μπροστά, με το σώμα και όχι τα πόδια, από τον τελευταίο αμυντικό της «Αθάνατης». 

Η γκάφα και τα διαιτητικά λάθη
Σ’ ένα τραγικό λάθος υπέπεσε ο βοηθός διαιτητής, Χρίστος Χρίστου στον αγώνα της Αλκής με τον Απόλλωνα στο «Αμμόχωστος».
 
Ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ τον Άντον Μάγκλιτσα στο 15’, με τον Κροάτη να φεύγει καθαρά πίσω από τη μεσαία γραμμή! Σοβαρό λάθος που στέρησε από τον Απόλλωνα καθαρή προϋπόθεση επίτευξης τέρματος.
  
Η Αλκή ζήτησε πέναλτι για σπρώξιμο του Στυλιανού στον Φαμπρίτσιο στο 38’, με τον Δημήτρη Μασιά να μην υποδεικνύει κακώς την παράβαση, ενώ ένα λεπτό αργότερα η Αλκή ισοφάρισε 1-1 με τον πρώτο της σκόρερ. Γκολ που κακώς μέτρησε, αφού προηγήθηκε φάουλ του Ψύχα στον Παπουλή. 
 

Αλκή: Πάρντο, Λοϊζίδης, Χαρή, Θεοχάρους, Ιτούα, Ντικρουζά, Αντρέου, Ντουβεντρού, Μπιλάλ,  Ψύχας (72΄ Βασίλιεφ), Φαμπρίτσιο (79΄ Μανώλη)

Απόλλων: Βάλε, Στυλιανού (56΄ Σαρδινέρο), Ζάντερ, Ρομπέρζ, Γιούστε, Σακέτι, Άλαν, Μαρτίνες (56΄ Σκέμπρι), Γιάκολις, Παπουλής (73΄ Ντα Σίλβα), Μάγκλιτσα