Το ποσό πώλησης που όρισε ο ΑΠΟΕΛ για Ζαχίντ

O Γκαγιάς Ζαχίντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του 140ου ντέρμπι αιωνίων μεταξύ Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ. Ο Πακιστανός με τα δύο γκολ που πέτυχε έκρινε το ματς και επιβεβαίωσε ξανά ότι οι "γαλαζοκίτρινοι" πέτυχαν διάνα με την απόκτηση του στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού. 
 
Μισό εκατομμύριο ευρώ πλήρωσε ο ΑΠΟΕΛ στην Βαλερένγκα για να πάρει τα δικαιώματα του Νορβηγού, με ρίζες από το Πακιστάν, πολυθεσίτη μέσου. 
 
Παιχνίδι με παιχνίδι ο Ζαχίντ ξεδιπλώνει την ποιότητα του και εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή του "γαλαζοκίτρινου" ρόστερ. Τρέχει ασταμάτητα (περισσότερο από κάθε άλλον στο γήπεδο και αυτό αποδεικνύουν οι αριθμοί στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου υπάρχει δυνατότητα καταγραφής των χιλιομέτρων που τρέχουν οι ποδοσφαιριστές), παίζει κάθετα, έχει επαφή με τα δίκτυα, ενώ απέδειξε ότι μπορεί ν' ανταποκριθεί και ως δεξί φουλ-μπακ. 
 
 
Η αγορά και η ρήτρα πώλησης 
Η διοίκηση των πρωταθλητών αποφάσισε να δαπανήσει σημαντικό μέρος των εσόδων της από την πρόκριση στους ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ στην αγορά νεαρών ποδοσφαιριστών για το ταλέντο των οποίων χύθηκε ήδη αρκετό μελάνι στις χώρες που αγωνίστηκαν.
 
Μετά το ένα εκατομμύριο που πλήρωσαν οι «γαλαζοκίτρινοι» στην Ακαδημία Πούσκας για την αγορά του Ρόναλντ Σαλάι, ακολούθησε η απόκτηση του 23χρονου Ζαχίντ. Έξι μήνες πριν για τον Πακιστανό όχι μόνο ενδιαφέρθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, αλλά οι δύο πλευρές συμφώνησαν προφορικά, εντούτοις η μεταγραφή χάλασε την υστάτη.
 
Με τις προσθήκες των Σαλάι και Ζαχίντ ο ΑΠΟΕΛ στόχευε να βγει κερδισμένος αγωνιστικά αλλά και να κάνει απόσβεση των χρημάτων που έδωσε με πώληση τους σε ομάδα του εξωτερικού.
 
 
Και επειδή η ποδοσφαιρική Ευρώπη… τρελάθηκε με εκατομμύρια ευρώ ν’ αλλάζουν χέρια για χάρη ποδοσφαιριστών, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ φρόντισε να «δέσει» για τα καλά τα δύο ακριβά περιουσιακά της στοιχεία.
 
Πρόσφερε τετραετές συμβόλαια με μεγάλη ρήτρα αγοράς που ξεπερνά κάθε λογική, για τα κυπριακά δεδομένα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ρήτρα πώλησης του Ζαχίντ ορίστηκε στα τρία εκατομμύρια ευρώ!
 
Και η Μπαρσελόνα για… πλάκα έβαλε στα 222 εκατομμύρια τη ρήτρα του Νεϊμάρ και όμως η Παρί τα πλήρωσε για να πάρει τον Βραζιλιάνο. Με τη φόρα που πήραν οι ομάδες και το χαλί εκατομμυρίων που στρώνεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών κάθε χρόνο και περισσότερο δεν αποκλείεται να έρθει η ώρα που κυπριακή ομάδα θα πωλήσει ποδοσφαιριστή της στο αστρονομικό ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων.
 
 
Σάμπως και αν έλεγε κανείς πριν 3-4 χρόνια ότι ο Πιέρος Σωτηρίου θα πωλείτο 2,5 εκατομμύρια ευρώ θα πίστευε κανείς...