Μισό εκατομμύριο καντάρια μπάλας και ένας άνεργος πολυτελείας

Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε το ντέρμπι με την Ομόνοια έχοντας στη σύνθεση του έξι πρωτάρηδες σε αγώνες Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ.
 
Ρίσκαρε αφήνοντας στον πάγκο τους μπαρουτοκαπνισμένους σε Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ Εφραίμ, Αλωνεύτη και Βινίσιους, έστω και αν αυτό θα αφαιρούσε από τους «γαλαζοκίτρινους» το αίσθημα ανωτερότητας που απέκτησαν τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια και τους 19 αγώνες χωρίς ήττα από τον «αιώνιο».
 
Το 140 Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ είχε δύο μεγάλους πρωταγωνιστές. Και οι δύο έπαιξαν για πρώτη φορά στο «ελ κλάσικο» του κυπριακού ποδοσφαίρου. Τους Γκάγιας Ζαχίντ και Ναουθέτ Πέρεθ.
 
 
Για τον Πακιστανό ο ΑΠΟΕΛ δαπάνησε μισό εκατομμύριο ευρώ στην εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου αγοράζοντας τα δικαιώματα του από τη Βαλερένγκα. Η αλήθεια είναι πως η μεταγραφή του επισκιάστηκε από αυτή του Ρόλαντ Σάλαϊ. Για τον Ούγγρο χύθηκε πολύ περισσότερο μελάνι, καθώς αποτελεί την πιο δαπανηρή μεταγραφή κυπριακής ομάδας.
 
Ο Ζαχίντ στις πρώτες βδομάδες παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ αναγκαστικά χρησιμοποιήθηκε στο δεξί φτερό της επίθεσης, εν τη απουσία άλλων λύσεων. «Αργός», «προβλέψιμος», «χωρίς ντρίμπλα» ήταν μερικά από τα επίθετα που κολλήσαμε οι ειδήμονες του ποδοσφαίρου.
 
Σε κάθε παιχνίδι ο Ζαχίντ ήταν και καλύτερος. Στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ εκθρόνισε τους Μοράις-Βίνίσιους από την πρώτη θέση των «μαραθωνοδρόμων». Ο Δώνης τον καθιέρωσε στον άξονα, πλάι στον Μοράις, και ο 22χρονος Πακιστανός τον δικαιώνει. Είτε στον άξονα, είτε ως δεξί φουλ-μπακ, όπου έπαιξε από το 58’ και έπειτα όταν μπήκε στο γήπεδο ο Βινίσιους.
 
 
Με την αυτοπεποίθηση στα ύψη και με πίστη στις δυνατότητες του ο Ζαχίντ συστήθηκε στα ντέρμπι Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ ως ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Γιατί τέτοιος είναι.
 
Ο άνεργος «χρυσάφι»
Η ιστορία του 140 ντέρμπι Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ θα ήταν διαφορετική χωρίς τον Πέρεθ. Ο Ισπανός έσωσε την εστία των «γαλαζοκιτρίνων» σε 3-4 πολύ καλές στιγμές της Ομόνοιας. Με την εμπειρία του είναι πάντα στο σημείο που πρέπει, διώχνει πλάγια την μπάλα όταν δεν μπορεί να αποκρούσει σταθερά μειώνοντας το ρίσκο δεύτερης απειλής από τον αντίπαλο και εμπνέει σιγουριά.
 
Κανείς στον Αρχάγγελο δεν βλέπει… όνειρο τον Βάτερμαν. Το ζήτημα για οποιοδήποτε τερματοφύλακα μιας μεγάλης ομάδας δεν είναι να θα χάσεις βαθμό ή βαθμούς από αυτόν, αλλά αν θα κερδίσεις από την παρουσία του. Και ο ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι με την Ομόνοια ήρε βαθμούς χάρη στον Πέρεθ.