17 ο Νοέμβρης, 18 ο ΑΠΟΕΛ! (vids)

Και τα σερί καλά κρατούν! Με δύο υπέροχα τέρματα του Ζαχίντ και διπλάσιες σωτήριες επεμβάσεις από τον Πέρεθ ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε 3-1 της Ομόνοιας στο clasico που άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής και επεξέτεινε τα εντυπωσιακά σερί του απέναντι στο «τριφύλλι», επί του οποίου αριθμεί πλέον οκτώ διαδοχικές νίκες και συνολικά 18 συναπτά παιχνίδια άνευ ήττας (13-5-0) σε επίπεδο πρωταθλήματος!

Συνάμα η ομάδα του Γιώργου Δώνη προσπέρασε την αντίπαλό της στη βαθμολογία έχοντας μάλιστα δύο παιχνίδια λιγότερα από τους «πράσινους». Το 140ό clasico κρίθηκε στην ατομική ποιότητα και κυνική αποτελεσματικότητα των πρωταθλητών, οι οποίοι με τρεις τελικές έφτασαν σε ισάριθμα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο!
 
Σε ρηχά νερά
Το πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε (εξαιρετικά) ρηχά νερά και ολοκληρώθηκε με μόλις πέντε τελικές (3-2 υπέρ της Ομόνοιας), εκ των οποίων μόλις μια στο στόχο! Το «τριφύλλι» πιστώθηκε τις πρώτες καλές στιγμές από αέρος (κεφαλιές των Λόπες στο 10’ και Ντάρμπισαϊαρ στο 13’ πέρασαν άουτ), αλλά η κορυφαία ευκαιρία του ήταν το εκτός περιοχής σουτ του Κανού που εξουδετερώθηκε από τον Πέρεθ (30’).

Ενδιάμεσα είχε προκύψει και η μοναδική αξιόλογη τελική του ΑΠΟΕΛ, ένα μακρινό σουτ του Εμπεσίλιο που πέρασε πάνω από την εστία του Χριστοδούλου.
 
Φάσεις οι μεν, γκολ οι δε!
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια πίεσε τον ΑΠΟΕΛ και κυκλοφόρησε την μπάλα πιο αποτελεσματικά, με αποτέλεσμα να φτάσει τρις (51’ Χριστοφή, 57’ Κανού, 62’ Ντάρμπισαϊαρ) στην επίτευξη ενός τέρματος, το οποίο της αρνήθηκε με εξαιρετικές επεμβάσεις ο Πέρεθ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι «γαλαζοκίτρινοι» άνοιξαν το σκορ με την πρώτη τελική τους μετά την ανάπαυλα: ο Εμπεσίλιο τροφοδότησε κεντρικά τον Ζαχίντ, ο οποίος ελίχθηκε και πρακτικά ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χριστοδούλου (66’)!


Το «τριφύλλι» συνέχισε να πιέζει, είδε τον Πέρεθ να αποτρέπει το 1-1 στο γυριστό του Χριστοφή (71’) και στο σουτ του Ντάρμπισαϊαρ (75’) και στο 77’ δέχτηκε το 0-2: σε σέντρα του Αλωνεύτη ο Καντέ απέτυχε ν’ απομακρύνει, ο Ποτέ έδωσε στον Βούρο, εκείνος με τη μία στον Ζαχίντ που υποδέχτηκε την μπάλα γυρίζοντας πάνω στον Κατελάρη και με δεξί πλασέ την πέρασε πάνω από τον Χριστοδούλου (77’)!

 
Ξανά στο κόλπο με αυτογκόλ
Η Ομόνοια φαινόταν στο καναβάτσο, όμως επέστρεψε στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος στο 80’, όταν από σέντρα του άρτι νεοεισελθόντος Αντόνια ο Βούρος σε προσπάθεια απομάκρυνσης της μπάλας με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του!


Το «κερασάκι» ο Εφραίμ!
Ο Χριστοδούλου «έπαιξε τα ρέστα του» περνώντας στο παιχνίδι τον Μπρέιφελντ αντί του Κατελάρη, όμως η ομάδα του δεν κατάφερε να φτάσει σε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ, σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος στο 94’ σε αντεπίθεση έφτασε στο 3-1 με υπέροχη ατομική ενέργεια και φαλτσαριστό σουτ του νεοεισελθόντος Εφραίμ!


ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Χριστοδούλου - Τζαΐλσον (66’ Δημητρίου), Γ. Σοάρες, Κατελάρης (86’ Μπρέιφελντ), Καντέ (77’ Αντόνια) - Άλ. Σοάρες, Μαργκάσα - Χριστοφή, Κανού, Λόπες - Ντάρμπισαϊαρ.
ΑΠΟΕΛ (3-4-2-1): Πέρεθ - Βούρος, Ρουέδα, Καρλάο - Αντωνίου (58’ Βινίσιους), Μοράις, Ζαχίντ, Λάγο - Σάλαϊ (84’ Εφραίμ), Εμπεσίλιο (69’ Αλωνεύτης) - Ποτέ.