Παντελή: Το συμβόλαιο του Λαβόρδε και η επαφή με Ίσμα

Για τη φημολογία γύρω από το όνομα του Ρικάρντο Λαβόρδε και την επικοινωνία που είχε με τον Ίσμα Γκονσάλβες αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM. 

Aναλυτικά οι δηλώσεις

«Κανένας δεν αμφισβητεί ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστές. Αυτοί που έχουμε όμως μας έχουν στην πρώτη θέση. Θέλω να είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτούς που έχουμε. Ο Λαβόρδε δεν είναι ελεύθερος και έχει συμβόλαιο μέχρι τον επόμενο Μάιο. Έχει ένα συμβόλαιο που δεν υπάρχει περίπτωση να το πληρώσει κανένας στην Κύπρο. Θα πρέπει να δούμε αν θέλει να τον αφήσει ελεύθερο η ομάδα του και το ποσό που θα ζητήσει. Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί να στηρίξουμε την ομάδα και η διοίκηση απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τις δεδομένες κινήσεις. Συζητάμε με παίκτες που έφυγαν, όπως είναι και ο Ίσμα. Μια συζήτηση από την μεταγραφή απέχει πάρα πολύ. Είναι δύσκολα θέματα και χρειάζονται μεθοδευμένες κινήσεις. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στην ομάδα».

Για την ανάρτηση του που έχει φουντώσει το ενδιαφέρον…  

«Το παιδί είναι ξεκάθαρο ότι έχει την Ανόρθωση στην καρδιά του και ότι θέλει να επιστρέψει.  Να ξέρουν όλοι πως όσο και να το θέλουμε, δεν πρόκειται να χαλάσουν οι ισορροπίες. Είναι μια σειρά από κινήσεις που πρέπει να γίνουν για οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή που θέλουμε να έρθει στην ομάδα».

Για τον αγώνα με τον Ερμή…

«Σε ένα μαραθώνιο τα παιχνίδια που δεν είναι ντέρμπι κρύβουν περισσότερες παγίδες. Εκεί που αναμένεις ότι θα νικήσεις, αν υπάρξει αποτυχία, δύσκολα αναπληρώνεται. Αν δείτε συνολικά, τα αποτελέσματα στα ντέρμπι, θα υπάρξει μια ισορροπία στις νίκες και τις ήττες. Σταθερότητα θα πρέπει να υπάρχει στα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για το ρόστερ και αν θα αντέξει…  

«Αν δούμε τις ομάδες που πρωταγωνιστούν, το 90% οι 5-6-7 βασικοί είναι πάντα οι ίδιοι. Θα πρέπει να αναπληρώνονται οι άλλοι. Η Ανόρθωση δεν έχει την πολυτέλεια άλλων ομάδων, όμως θεωρώ ότι θα εξαρτηθούν από τους βασικούς και πόσο θα αντέξουν στο τέλος. Έχουμε μια ισορροπία που μπορεί να βοηθήσει. Πιστεύουμε στους νεαρούς και θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι».

Για τις κινήσεις που θα γίνουν τον Ιανουάριο…  

«Ο Ιανουάριος δεν προσφέρεται για να μεγαλώσει το βάθος αφού είναι προσθαφαιρέσεις. Μόνο ποιοτικά μπορείς να το κάνεις, αλλά και πάλι είναι πολύ δύσκολο. Όταν μια ομάδα έχει σταθερότητα και είναι στην πρώτη θέση, μάλλον οι ποδοσφαιριστές έχουν προσφέρει στο σύνολο τους».

Για τις αποχωρήσεις…  

«Έχουμε ακόμα έξι παιχνίδια. Ελπίζω να δυσκολευόμαστε να διώξουμε ποδοσφαιριστές.Όταν γίνεται αυτό σημαίνει ότι έχει επιτύχει στο μέγιστο βαθμό».

Για την επιτυχία στις πλείστες μεταγραφές…  

«Είναι πολύ καλό το ότι οι ποδοσφαιριστές ήρθαν είχαν προσωπικότητα».

Για τη συμβολή του Λέβι…

«Δουλεύει πάρα πολύ. Πάντα είναι διαβασμένος. Του αρέσει η λεπτομέρεια και είναι μανιακός με την τελειότητα».

Για τον Σιβού και αν υπάρχουν προτάσεις…  

«Πριν αναχωρήσει για τις υποχρεώσεις του, είχαμε συζητήσει και είπαμε ότι θα συζητήσουμε το θέμα ανανέωσης. Υπάρχουν κάποιοι που επικοινωνούν με την ομάδα και θέλουν να διερευνήσουν το ενδεχόμενο μεταγραφής. Στόχος της διοίκησης είναι να παραμείνει στην ομάδα. Προτάσεις είχαμε όμως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει με ποσό που δεν μας ικανοποιεί. Στόχος της διοίκησης είναι να παραμείνει για αρκετο καιρό στην ομάδα».

Για τα οικονομικά…  

«Από την αρχή υπήρχαν προβλήματα και συνεχώς υπάρχουν. Δεν μας πάει η μιζέρια. Θα πρέπει να δουλέψουμε για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας».

Για τον κόσμο…  

«Είναι κοντά και θέλω να τον ευχαριστήσω. Είναι σημαντικά παιχνίδια αυτά που ακολουθούν και θέλουμε να μας βοηθήσουν».

Αν το «Αντώνης Παπαδόπουλος», μπορεί να μπει στην Κατηγορία 4…

«Με κάποιες αλλαγές μπορεί να γίνει. Ο αριθμός των θέσεων στα παιχνίδια των ομίλων δεν θα ικανοποιεί τις ανάγκες της Ανόρθωσης».