Ο ΑΠΟΕΛ δεν κερδίζει την Ομόνοια με διαιτητή τον Τράττο

Ο Λεόντιος Τράττος έχει οριστεί να διευθύνει το «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα στην Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά στην καριέρα του που ο Λεόντιος Τράττος θα έχει την ευθύνη για να διαιτητεύσει το «αιώνιο» ντέρμπι στο θεσμό του πρωταθλήματος.
 
 

Στις προηγούμενες φορές η Ομόνοια κέρδισε τους δύο αγώνες, ενώ ισάριθμα παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Ο REPORTER θυμάται τα τέσσερα προηγούμενα ντέρμπι της Λευκωσίας που σφύριξε ο Λεόντιος Τράττος, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι ξανά ο άρχοντας του ντέρμπι «αιωνίων» μετά από δυόμιση χρόνια.
 
16/12/2006: ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια 2-2, 14η αγων.
Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι του Λεόντιο Τράττου έμελλε να είναι επεισοδιακό. Έγινε τον Δεκέμβριο του 2006 στο πλαίσιο της έναρξης του β’ γύρου της σεζόν 2006-2007 (14η αγωνιστική). Το παιχνίδι σημαδεύτηκε με φωνές από πλευράς της Ομόνοιας. Στο στόχαστρο των πρασίνων δεν μπήκε ο Λεόντιος Τράττος, αλλά ο βοηθός Ιάσονας Χαπέσιης. Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από τη φάση του 90’, όταν ο Ιάσονας Χαπέσιης σήκωσε τη σημαία του ακυρώνοντας τέρμα της Γκροστανόφσκι. Μετά το τέλος του αγώνα ο βοηθός διαιτητής φέρεται να απολογήθηκε στους ανθρώπους της Ομόνοιας ενώπιον και του διαιτητή Λεόντιο Τράττου. «Τι να κάνω την απολογία, µετά την κλοπή και τη µεγάλη ζηµιά που έγινε στο πρωτάθληµα, αφού τα γεγονότα δεν επιδέχονται άλλοθι» δήλωσε σχετικά ο τότε πρόεδρος της Ομόνοιας, Δώρος Σεραφείμ. Για τον ΑΠΟΕΛ σκόραραν οι Κόντης (5') και Σολάρι, ενώ για την Ομόνοια οι Μγκούνι (30') και Μοσελίν (40'). Κίτρινες πήραν οι Φερνάντες, Πίντο, Κόντης, Σολάρι του ΑΠΟΕΛ και οι Μπαλάν, Μοσελίν, Κονναφής, Βακουφτσής, Βέιγκα, Ζε Ελίας, Ντοµπρασίνοβιτς της Ομόνοιας.
 
11/05/2011: Oμόνοια-ΑΠΟΕΛ 1-0, 32η αγωνιστική
Στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της περιόδου 2010-11 ο Λέοντιος Τράττος σφύριξε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι (σ.σ. ενδεικτικό ότι διατέθηκαν μόλις 2318 εισιτήρια). Οι γαλαζοκίτρινοι ήδη είχαν εξασφαλίσει την πρώτη θέση και το πρωτάθλημα, ενώ οι δευτεραθλητές πράσινοι είχαν την έννοια τους στον τελικό του κυπέλλου μία εβδομάδα αργότερα. Ο Λεόντιος Τράττος υπέδειξε πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ στο 9’ το οποίο απώλεσε ο Μαντούκα, ενώ πέναλτι ζήτησε και η Ομόνοια στο 87’ σε ανατροπή του Μακρίδη από τον Ζόρζε. Κιτρίνισε τους Γέβριτς, Χαραλάμπους, Λεάντρο και Ρουέδα της Ομόνοιας και τους Μαντούκα, Κόντη, Μποαβεντούρα και Μαρσίνιο του ΑΠΟΕΛ. Το γκολ της νίκης για τους πράσινους πέτυχε ο Αγκουιάρ στο 24’.
 
05/05/2012: ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια 1-2, 31η αγωνιστική
Στον αγώνα αυτό ο ΑΠΟΕΛ έχασε και βαθμολογικά τη μάχη του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ, η οποία κερδίζοντας την Ανόρθωση ασπάστηκε πέντε βαθμούς και ενώ απέμενε ένας αγώνας. Στα του ντέρμπι των «αιωνίων» οι γαλαζοκίτρινοι φώναξαν για τη διαιτησία του Λεόντιου Τράττου, ο οποίος στο παιχνίδι αυτό απέβαλλε και τον Νούνο Μοράις λίγο πριν από το τελικό σφύριγμα. «Ο Λεόντιος Τράττος έχασε τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα το ματς να γίνει άναρχο. Τα λάθη του πολλά, εκνευρίζοντας ιδιαίτερα τους γαλαζοκίτρινους με τις αποφάσεις του. Οι του ΑΠΟΕΛ διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα και για το φάουλ που σφύριξε σε βάρος του Αΐλτον πάνω στον Αλαμπί στην εκπνοή του α΄μέρους και ενώ ο Βραζιλιάνος έφευγε απειλητικά στην επίθεση» έγραψε μεταξύ άλλων την επόμενη ημέρα ο «Φιλελεύθερος». Για τους πράσινους άνοιξε το σκορ στο 22’ ο Αβραάμ , για να ισοφαρίσει στο 40’ ο Αϊλτον για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ, ενώ το σκορ έκλεισε στο 80’ ο Χριστοφή. Κίτρινες δέχθηκαν οι Μπεν Ντάγιαν, Σερφά και Αλαμπί της Ομόνοιας.
 
28/02/2015: Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 1-1, 22η αγωνιστική
Προσωρινό εμπόδιο στην πορεία του ΑΠΟΕΛ για κατάκτηση του πρωταθλήματος έβαλε η Ομόνοια καθώς το ισόπαλο 1-1 τον κράτησε δύο βαθμούς πίσω από τον Απόλλωνα – τελικά όμως οι γαλαζοκίτρινοι στέφθηκαν πρωταθλητές τη σεζόν 2014-15. Στο ντέρμπι «αιωνίων» ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Μοράις στο 31’, όμως τον τελευταίο λόγο είχε ο Φοφανά γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 82’. Ο Λεόντιος Τράττος κρίθηκε για λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο. Στο 19’ χαρίστηκε στον Εφραίμ, που κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι, ενώ στο 50’ έπρεπε να δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καρλάο σε μαρκάρισμά του στον Γκαρθία. Επίσης, η κίτρινη κάρτα στον Μοράις (59’) ήταν λανθασμένη» έγραφε την επόμενη ημέρα η εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τότε προπονητής του ΑΠΟΕΛ έκανε αλλαγή στο 52’ τον Καρλάο και στη συνέντευξη Τύπου δικαιολόγησε την απόφασή του: «Έγινε γιατί στην επόμενη φάση θα έπαιρνε κόκκινη». Κίτρινη στο παιχνίδι δέχθηκαν οι Γκουλόν και Σκέμπρι από πλευράς Ομόνοιας και οι Καρλάο, Μοράις και Ντε Βινσέντι από πλευράς ΑΠΟΕΛ.