Όαρ: Ένα ξεχασμένο «καγκουρό»... αξίας 168 χιλιάδων ευρώ

Πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου εξασφάλισε η Αυστραλία που επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/11) της Ονδούρας με 3-1.
 
Τι μπορεί να συνδέει τη συμμετοχή των «καγκουρό» στα γήπεδα της Ρωσίας το προσεχές καλοκαίρι με τον ΑΠΟΕΛ; Τα πιθανότερο τίποτε.
 
Έλα, όμως, που υπάρχει η πιθανότητα κέρδους και μάλιστα αρκετών χιλιάδων ευρώ για το ταμείο των «γαλαζοκιτρίνων».
 
 
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κληθεί στην αποστολή της Εθνικής Αυστραλίας για την τελική φάση ο Τόμι Όαρ. Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ μετρά 27 συμμετοχές και δύο γκολ με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Κάποιοι, μάλιστα, τον χαρακτήρισαν κάποτε ως τον νέο Χάρι Κιούελ.  
 
Αυτό, όμως, ανήκει στο παρελθόν καθώς ο Όαρ εδώ και ακριβώς δύο χρόνια δεν έχει καλεστεί ποτέ στην Εθνική Αυστραλίας και με τα υφιστάμενα δεδομένα δύσκολα θα δηλώσει παρών στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.
 
 
Ο Αυστραλός αγωνίστηκε μόλις εφτά παιχνίδια με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και έχει να πατήσει αγωνιστικό χώρο από την 1η Οκτωβρίου και τον αγώνα με την Αλκή.
 
Οι συνεχόμενοι τραυματισμοί σε συνδυασμό με την μέτρια απόδοση που είχε (αν εξαιρέσουμε τα πρώτα παιχνίδια με την Ντούντελανζ) τον κράτησαν στο περιθώριο και εφόσον δεν αλλάξει δραματικά τα σκηνικό όχι μόνο δεν θα μπορεί να ελπίζει σε συμμετοχή στο Μουντιάλ, αλλά δύσκολα θα επιβιώσει στον «Αρχάγγελο».
 
 
Τι κερδίζει (χάνει) ο ΑΠΟΕΛ
Στο ενδεχόμενο, πάντως, που ο Τόμι Όαρ συμπεριληφθεί στην αποστολή της Αυστραλίας για το Μουντιάλ ο ΑΠΟΕΛ θα βγει κερδισμένος οικονομικά, καθώς η ΦΙΦΑ ανταμείβει και μάλιστα πολύ καλά τις ομάδες οι ποδοσφαιριστές των οποίων λαμβάνουν μέρους στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
 
Συγκεκριμένα, πληρώνει 6000 ευρώ για την κάθε μέρα παρουσίας ποδοσφαιριστή στη διοργάνωση, ενώ συνυπολογίζονται οι δύο βδομάδες προετοιμασίας πριν την έναρξη του Μουντιάλ.
 
Δηλαδή, για μια Εθνική που θα αποκλειστεί στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης και κατ’ επέκταση θα κάτσει στα γήπεδα της Ρωσίας για ένα μήνα η ΦΙΦΑ θ’ ανταμείψει με 168 χιλιάδες ευρώ την ομάδα κάθε ποδοσφαιριστή!
 
Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεπερνά το 50% των ετήσιων απολαβών του ποδοσφαιριστή στον ΑΠΟΕΛ.
 
Βέβαια, υπάρχει και το ενδεχόμενο ο κάθε ποδοσφαιριστής να κληθεί στην προεπιλογή του εκάστοτε ομοσπονδιακού τεχνικού και εν τέλει να κοπεί από την αποστολή. Σε τέτοια περίπτωση η ομάδα του θα αποζημιωθεί για τις δύο βδομάδες προετοιμασίας που αντιστοιχούν σε 84 χιλιάδες ευρώ.