Σέρινταν: Η αφλογιστία αλά ΑΠΟΕΛ και το “fuck off” στον Μέσι!

Από την τρίτη ως την πέμπτη αγωνιστική σκόραρε αδιάλειπτα. Όμως από το εκτός έδρας 3-2 επί της Κορόνα Κιέλτσε (του Νίκα Κατσαράβα) το βαρύ πυροβολικό της Γιαγκελόνια έπαθε… εμπλοκή. Η αφλογιστία του Κίλιαν Σέρινταν διαρκεί από τις 13 Αυγούστου και εκτείνεται πλέον σε δέκα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Για τον 28χρονο Ιρλανδού επιθετικό είναι το χειρότερο σερί του εδώ και δυόμισι χρόνια. Το αμέσως προηγούμενο (και μεγαλύτερο) το είχε χρεωθεί ως παίκτης του ΑΠΟΕΛ την περίοδο 2014/15, όταν από τις 21 Νοεμβρίου ως τις 16 Μαΐου μέτρησε 12 συμμετοχές δίχως γκολ.

Αυτό δεν απέτρεψε τους «γαλαζοκίτρινους» από την κατάκτηση του νταμπλ και στη δεύτερη χρονιά της θητείας του Σέρινταν, ο οποίος όμως ακολούθως μετακινήθηκε στην αιώνια αντίπαλο Ομόνοια και από εκεί στη Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ που αποτελεί τον πιο πρόσφατο σταθμό της νομαδικής ζωής του.
 
Πωρωμένος με το ΝΒΑ
Ως έφηβος λάτρευε το μπάσκετ: «Ήμουν απόλυτα παθιασμένος με το ΝΒΑ. Το ποδόσφαιρο ήταν κάτι που μπορούσες να παίξεις στο πάρκο ή την ώρα του μεσημεριανού. Τίποτε περισσότερο». Λόγω ύψους του προτάθηκε να περάσει δοκιμαστικά από την Μπρίσμπεϊν Λάιονς. Δεν προέκυψε συνεργασία, αλλά τον έκανε να λαχταρά να γίνει επαγγελματίας αθλητής.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Μπελβεντέρε, ομάδα του Δουβλίνου, και στα 17 μετακινήθηκε στη Σέλτικ: «Αυτή ήταν η πρώτη γεύση αποχωρισμού από το πατρικό μου στην Ιρλανδία». Η πρώτη εμφάνισή του στο Τσάμπιονς Λιγκ ήλθε το 2008 (σε παιχνίδι απέναντι στη Μάντσεστερ Γ.), αλλά επειδή είχε κουραστεί να μπαινοβγαίνει στην ενδεκάδα των «Κελτών» ή να παραχωρείται δανεικός, μετακινήθηκε στη Βουλγαρία για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ Σόφιας.
 
Σωματοφύλακες του προέδρου άρπαξαν κινητό και λάπτοπ!
«Λίγο μετά την άφιξή μου, επρόκειτο να πάμε σ’ ένα απομονωμένο αθλητικό κέντρο, δύο ώρες μακριά από τη Σόφια. Καθόμασταν και περιμέναμε να ξεκινήσει το πούλμαν, όταν ο πρόεδρος του συλλόγου συνοδευόμενος από σωματοφύλακες μπήκε, είπε δυο κουβέντες στα βουλγάρικα και, πριν το καταλάβουμε, μας είχαν πάρει λάπτοπ και κινητά και μας είχαν οδηγήσει στη μέση του πουθενά. Πού στο διάολο ήλθα κι έμπλεξα, σκέφτηκα, αλλά το έκαναν για να είμαστε αφοσιωμένοι μόνο στο ποδόσφαιρο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Απλά πρέπει να προσαρμοστείς γρήγορα», αναγνωρίζει σήμερα ο 28χρονος επιθετικός και προχωρεί στην αυτοκριτική του.

«Κοιτώντας πίσω υπήρξαν περίοδοι που υπήρξα νεαρός και βλάκας. Στα 21 προσπαθούσα να καταλάβω πώς δουλεύουν τα πράγματα στη Βουλγαρία. Άρχισα να τεμπελιάζω στις προπονήσεις και δεν έκανα σωστά τη δουλειά μου. Ακόμη και σε ό,τι αφορά τη γλώσσα, περίμενα από τους ανθρώπους να μιλούν πάντα αγγλικά. Πόσο αλαζονικό ήταν αυτό; Όταν είσαι νέος, δεν το σκέπτεσαι. Σου λείπει η προοπτική. Μόνο τώρα συνειδητοποιώ ότι μόνον εγώ έφταιγα»…
 
Η διπλή «χυλόπιτα» για φανέλα
Ανέκτησε την αγάπη του για το παιχνίδι στην Κύπρο, όπου κατέκτησε δις το νταμπλ με τον ΑΠΟΕΛ και έφτασε να παίζει στο Καμπ Νόου απέναντι στην Μπαρσελόνα: «Μοιάζει σχεδόν υπερβολικό για να το επεξεργαστεί ο νους σου. Είναι ένα απίστευτο μέρος, διότι πρέπει να σκαρφαλώσεις στο γήπεδο. Αισθάνεσαι ότι μπαίνεις στο Κολοσσαίο με το θόρυβο που παράγεται. Μετά έρχεται το σουρεαλιστικό κομμάτι: είσαι στο τούνελ, δίπλα σου ο Νεϊμάρ, ο Μέσι κι όποιος άλλος θες, αλλά είναι αστείο, μόλις ακουστεί το πρώτο σφύριγμα, ξεχνάς ποιος είσαι εσύ ο ίδιος. Θυμάμαι ότι κάτι με εκνεύρισε στο παιχνίδι και είπα σε κάποιον να πάει να γ…θεί. Μετά, όταν βγαίνεις από το γήπεδο, συνειδητοποιείς ότι το έχεις πει στον Λιονέλ Μέσι. Απλά χάνεις τον εαυτό σου»

Πρόσφατα ο Σέρινταν είδε τη φωτογραφία που ανέβασε ο Αργεντινός από το δωμάτιο στο σπίτι του, όπου έχει όλες τις φανέλες που έχει συλλέξει από αντιπάλους, και παρατήρησε δύο του ΑΠΟΕΛ. Τα έβαλε με τον εαυτό του που δεν του ζήτησε ν’ αλλάξουν φανέλες, αλλά προηγούμενα αντίστοιχα σκηνικά τον είχαν κάνει διστακτικό.

«Ουδέποτε ζητώ ανταλλαγή φανέλας, διότι την έχω πατήσει δύο φορές: όταν παίζαμε με τη Σέλτικ στο Ολντ Τράφορντ, ζήτησα τη φανέλα του Ρονάλντο. Είπε κάτι στα πορτογαλικά, το οποίο εξέλαβε ως συγγνώμη, φίλε, είναι πιασμένη. Μετά, με τον ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Μπαρσελόνα, επιχείρησα το ίδιο με τον Πικέ. Η ίδια απάντηση, απλά στα ισπανικά. Δεν ήταν γραφτό να γίνει…»