«Η Ντόρτμουντ πλέον μόνο ένας ευρω-νάνος!»

Άλλη μία ιστορική ευρωπαϊκή βραδιά πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ στο στάδιο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» φέρνοντας ισοπαλία 1-1 με την Ντόρτμουντ, την οποία τα Γερμανικά Μέσα την χαρακτηρίζουν ως ευρω-νάνο.
 
Η γερμανική ομάδα δέχεται την κριτική αφού στα τελευταία έξι παιχνίδια κατάφερε να κερδίσει μόνο στο κύπελλο το Μαγδεμβούργο της γ' κατηγορίας.
 
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο σκόρερ του ΑΠΟΕΛ, Μίκαελ Ποτέ, ο oποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στη γερμανική Ντιναμό Δρέσδης.
 
Δείτε πώς υποδέχθηκε ο γερμανικός Τύπος το χθεσινό στραπάτσο της Μπορούσια απέναντι στον ΑΠΟΕΛ:
 
 

Kicker: Η Ντόρτμουντ δεν μπορεί πλέον να κερδίσει!
«Η Μπορούσια ξέμαθε τις νίκες. Παρά τη συντριπτική ανωτερότητα δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω το 1-1 από τον ΑΠΟΕΛ. Οι πιθανότητες για τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πλέον μόνο θεωρητικές.
Μετά το 1-0 του Γκερέιρο τίποτε δεν έδειχνε ότι η Μπορούσια μπορούσε να κινδυνεύσει, όμως ακολούθησε το κρύο ντους: με την πρώτη επίθεσή του ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στην ισοφάριση με τον πρώην άσο της Ντινάμο Δρέσδης Ποτέ. Η Ντόρτμουντ χρειάστηκε λίγη ώρα, για να ξεπεράσει το σοκ και μετά επιχείρησε μια οργισμένη αντίδραση, η οποία όμως δεν είχε αποτέλεσμα, διότι συνδυάστηκε και με την ατυχία στο δοκάρι του Ομπαμεγιάνγκ.
Στο τέλος της βραδιάς ήταν ακόμη ένα απογοητευτικό παιχνίδι για την Μπορούσια, η οποία στα τελευταία έξι επίσημα παιχνίδια της κατάφερε να κερδίσει μόνο στο κύπελλο το Μαγδεμβούργο της γ’ κατηγορίας».


BILD: Η Ντόρτμουντ πλέον μόνο ένας ευρω-νάνος!
Λογοπαίγνιο με τις λέξεις Λευκωσία (Nikosia στα γερμανικά) και τίποτε (Nix) χρησιμοποίησε στο ρεπορτάζ της για το παιχνίδι η BILD. «Αυτό ήταν NIXkosia!» έγραψε η σκανδαλοθηρική εφημερίδα στην αρχή του κομματιού που έφερε τον τίτλο «Η Ντόρτμουντ πλέον μόνο ένας ευρω-νάνος»!
«Ο ΑΠΟΕΛ ήταν κλεισμένος και με τους ένδεκα παίκτες στην περιοχή του, αλλά επειδή η Ντόρτμουντ ως επί το πλείστον έπαιζε υπερβολικά αργά, οι Κύπριοι κατάφεραν μ’ εντυπωσιακό τρόπο να κλέψουν τον βαθμό: από γύρισμα του Καρλάο ο Ποτέ απαλλάχτηκε δίχως πρόβλημα από τον Τοπράκ, ο Γκερέιρο άργησε να έλθει σε βοήθεια… 1-1!
Και πάλι ο Ποτέ! Ο πρώην άσος της Ντινάμο Δρέσδης (2011-14) είχε πετύχει το τέρμα του ΑΠΟΕΛ και στο παιχνίδι στη Λευκωσία. Τρελό! Ήταν η πρώτη τελική προσπάθεια των Κυπρίων!»

 

WELT: Η Ντόρτμουντ έπαθε ζημιά από τον ΑΠΟΕΛ και αντιμετωπίζει τον αποκλεισμό
«Η Μπορούσια απώλεσε την ευκαιρία για πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κυπελλούχος καταστράφηκε στην τέταρτη αγωνιστική, απέναντι στο αουτσάιντερ ΑΠΟΕΛ έμεινε στην έδρα της, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, στο απογοητευτικό 1-1 και περιμένει ακόμη την πρώτη νίκη της στον όμιλο».
 

F.A.Z.: Η Ντόρτμουντ κατρακυλά οριστικά στην κρίση
«Η Μπορούσια δεν κατάφερε να τερματίσει την καθοδική πορεία ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 1-1 απέναντι στον ΑΠΟΕΛ πρέπει μάλιστα να αγωνιά ακόμη και για την πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ»
 


Spiegel: Η Ντόρτμουντ έχασε την εντός έδρας νίκη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Τέσσερις αγωνιστικές στον όμιλο και ακόμη ούτε νίκη. Η Ντόρτμουντ έμεινε εκ νέου στην ισοπαλία με τον ΑΠΟΕΛ. Η Μπορούσια ήταν η καλύτερη ομάδα, αλλά φανέρωσε ξανά μεγάλες αδυναμίες. Απέναντι σε αντιπάλους που αμύνονται συμπαγώς η Ντόρτμουντ για ακόμη μια φορά δυσκολεύτηκε υπερβολικά να δημιουργήσει ευκαιρίες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ενώ η άμυνά της για πολλοστή φορά εμφάνισε προβλήματα»

 



SPORT-BILD: Καταστροφή απέναντι στον ΑΠΟΕΛ! Η Ντόρτμουντ ξεγράφει τη φάση των 16
«Η ομάδα του Πέτερ Μπος περιμένει ακόμη την πρώτη νίκη, όπως και στο πρώτο παιχνίδι κόλλησε στο 1-1 με τον νάνο από την Κύπρο ΑΠΟΕΛ. Με δύο πόντους ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ (πέντε βαθμοί διαφορά από τη δεύτερη θέση με δύο αγωνιστικές να απομένουν) είναι σχεδόν τελεσίδικος».
 
Ruhr Nachrichten: Επόμενη καρπαζιά στο σβέρκο! Η Ντόρτμουντ απογοητεύει απέναντι στον ΑΠΟΕΛ
«Σε μια θεωρητικά άνιση μάχη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ από την Κύπρο η Μπορούσια εισέπραξε την επόμενη καρπαζιά στο σβέρκο μετά το 2-4 στο Ανόβερο. Με την ισοφάριση των Κυπρίων η αυτοπεποίθηση της Ντόρτμουντ εξαφανίστηκε, πλέον ακόμη και η πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ είναι σε κίνδυνο. Το 1-1 σ’ ένα σημείο που η Μπορούσια έψαχνε να τελειώσει τον αγώνα ήταν ένα αληθινό σοκ. Μετά από αυτό η δομή χάθηκε από το παιχνίδι των γηπεδούχων, όπως και ο ρυθμός τους»