Η συνήθεια του Τολμές να… χτυπά δύο φορές

Ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ ήταν ο 16ος στη φετινή σεζόν (σε Κύπρο και Ευρώπη – για την ΑΕΚ. Οι κιτρινοπράσινοι έδωσαν οκτώ αγώνες στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ισάριθμα παιχνίδια έπαιξε και στο θεσμό του πρωταθλήματος.

Από αυτά, ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, Φλοριάν Τολμές, αγωνίστηκε στα 12 (έξι σε Ευρώπη και έξι στο κυπριακό πρωτάθλημα).

Ο Γάλλος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ, μέχρις στιγμής, για την ΑΕΚ αλλά και του πρωταθλήματος γενικότερα, καθώς έχει πετύχει εφτά τέρματα – στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σκόραρε τρεις φορές.

Ο Τολμές σκόραρε τα επτά του τέρματα σε τέσσερις αγώνες. Στους τρεις από αυτούς σκόραρε από δύο τέρματα. Η αρχή έγινε την 3η αγωνιστική με τον Ερμή, ενώ το ίδιο έπραξε τις τελευταίες δύο αγωνιστικές με Άρη (6η) και ΑΠΟΕΛ (7η). Μονάχα στον αγώνα της 5η αγωνιστικής σκόραρε μόνο ένα τέρμα και η ομάδα του είχε βαθμολογικές απώλειες στο 1-1 με την Ανόρθωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην Ευρώπη, στο ένα από τα δύο παιχνίδι που είδε δίχτυα – πέτυχε δύο τέρματα. Ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς  για την ΑΕΚ απέναντι στην Λίνκολν, με τους Λαρνακείς να επικρατούν με 5-0.