Ομόνοια: Μπήκε, σκόραρε, νίκησε!

Τέλος στο αρνητικό σερί τριών αγωνιστικών δίχως νίκη έδωσε η Ομόνοια στο ντέρμπι με την ΑΕΛ, την οποία κατέβαλε 1-0 στο ΓΣΠ. Για το «τριφύλλι» ήταν συνολικά το τρίτο τρίποντο στη σεζόν και πρώτο μετά το εντός έδρας 5-2 επί της ΑΕΚ (20.9) και ταυτόχρονα η πρώτη ανέπαφη εστία στη σεζόν, ενώ η φιλοξενούμενη μέτρησε τη δεύτερη ήττα (και αφλογιστία) της στη σειρά.
 
Μόλις μια ευκαιρία
Από τα πρώτα λεπτά κατέστη σαφές ότι η ανασφάλεια από τις ήττες της προηγούμενης αγωνιστικής είχε οδηγήσει και τις δύο ομάδες σε μια εξαιρετικά προσεκτική (και συντηρητική) προσέγγιση το παιχνίδι. Αμφότερες δεν πήραν ρίσκα και αναλώθηκαν στην εξουδετέρωση του αντιπάλου, με αποτέλεσμα η μοναδική αξιόλογη στιγμή ως την ανάπαυλα να είναι μια κεφαλιά του Γ. Σοάρες (μετά από εκτέλεση φάουλ του Μαργκάσα) που δεν βρήκε στόχο.
 
Από ένα χαμένο τετ α τετ
Υπό πολύ καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, καθώς στο 51’ από πάσα του Ντάρμπισαϊαρ ο Κανού απέτυχε να νικήσει τον Βοζίνια, ενώ στο 55’ ο Μέσκα βγήκε μόνος απέναντι στον Φελτχάουζεν, αλλά έστειλε την μπάλα στη ρίζα της δεξιάς δοκού και από κει άουτ.
 

Χρυσή αλλαγή
Το παιχνίδι κύλησε δίχως άλλη αξιόλογη φάση ως το 74’, όταν ο Χριστοδούλου έριξε στο παιχνίδι τον Γκονσάλες και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Αργεντινός αξιοποίησε με κεφαλιά σέντρα του Άλεξ Σοάρες ανοίγοντας το σκορ για τους «πράσινους»!


Η ΑΕΛ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 88’ έπειτα από λάθος του Φαμπρίτσιο σε μεγάλη μπαλιά του Λαφράνς ο Αλνταΐρ βγήκε μόνος του απέναντι στον Φελτχάουζεν, αλλά από το σημείο του πέναλτι σημάδεψε το σώμα του Ολλανδού. Στο 94' ο Βοζίνια αρνήθηκε στον Γκονσάλες το 2-0.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-3-3): Φελτχάουζεν - Τζαΐλσον, Γ. Σοάρες, Κατελάρης, Καντέ - Μαντούρο, Αλ. Σοάρες, Κανού - Αντόνια (68’ Χριστοφή), Μαργκάσα (74’ Γκονσάλες) - Ντάρμπισαϊαρ (82’ Φαμπρίτσιο).
 

ΑΕΛ (4-2-3-1): Βοζίνια - Αϊρόσα, Λαφράνς, Μιτρέα, Αβραάμ (59’ Γουίλερ) - Σοάρες, Φιντέλις - Σασί (67’ Ηλία), Αλνταΐρ, Μέσκα (81’ Αρουαμπαρένα) - Λεόνσο.