«Ήμουν τερματοφύλακας και δεν έδινα οδηγίες γιατί ντρεπόμουν»

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στη διαδικτυακή εκπομπή «Usus norma loquendi» ο Αντώνης Γιωργαλλίδης επί ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον τραυλισμό. Ο Κύπριος τερματοφύλακας, αναφέρθηκε στα προσωπικά του βιώματα, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα σε αρκετούς συνανθρώπους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης του Αντώνη Γιωργαλλίδη και ακούστε παρακάτω αυτούσια τη συνέντευξη:

 «Τον τραυλισμό τον αποδέχτηκα σε ηλικία 13 χρονών, στα πρώτα μου βήματα για να πάω τερματοφύλακας στην Ανόρθωση. Πριν να το αποδεχτώ δεν μιλούσα.

Ο τερματοφύλακας πρέπει να μιλά. Θυμάμαι ήμουν τερματοφύλακας και δεν έδινα οδηγίες. Στην τάξη ήμουνα σε μια γωνιά και απλά άκουα, δεν έπαιρνα πρωτοβουλίες.

Όταν το αποδέχτηκα, άνοιξε η ψυχή μου. Μόνο ένας που το έχει θα καταλάβει τι λέω.

Η παιδική μου ηλικία ήταν ένα μεγάλο μάθημα, γιατί μεγάλωσα τον εαυτό μου. Από τα 14 μου μέχρι τώρα, κάθε δυσκολία την αντιμετωπίζω με την κατάλληλη ψυχραιμία και δύναμη.

Είναι πολύ σημαντικό η αποδοχή στην κοινωνία μας. Είναι πάρα πολύ δύσκολο πράγμα ο τραυλισμός για κάποιο που το βιώνει. Ένας που δεν το βίωσε δεν μπορεί να καταλάβει.

Εμένα είναι η μητέρα μου που με βοήθησε να το αντιμετωπίσω. Κάθε μέρα μου έλεγε γιε μου εγώ σ’ αγαπώ.

Αποδέχθηκα το σύνθημα που λένε για μένα οι οπαδοί και γελώ. Ξεχνάνε όμως οι οπαδοί ότι ο δίπλα τους μπορεί να έχει το ίδιο πρόβλημα. Πρέπει να σκεφτόμαστε και τον συνάνθρωπο μας».