Κεκλεισμένων με διαρκείας, παράνομη η ταυτοποίηση

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (18/10) στη Λεμεσό συνάντηση του προέδρου της ΚΟΠ με εκπρόσωπους των σωματείων Α’ Κατηγορίας (δεν παρευρέθηκαν παράγοντες του Απόλλωνα και του Εθνικού) και στην οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το κυπριακό ποδόσφαιρο σε συνέχεια εισηγήσεων που τέθηκαν από τους έξι μεγάλους (ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνας, ΑΕΚ, Ομόνοια, ΑΕΛ, Ανόρθωση) στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (16/10).
 
Η πρόταση για διαφοροποίηση της ποινής κεκλεισμένων των θυρών τέθηκε ξανά από τις ομάδες. Εισηγήθηκαν στην ΚΟΠ όπως έχουν δικαίωμα παρουσίας στους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών οι κάτοχοι καρτών διαρκείας πλην της εξέδρας από την οποία προκλήθηκε η ποινή κεκλεισμένων. Δεν θα γίνεται, δηλαδή, προπώληση εισιτηρίων αλλά θα έχουν δικαίωμα παρουσίας οι κάτοχοι καρτών διαρκείας.
 
Υπάρχουν μερικά προβλήματα εφαρμογής της συγκεκριμένης πρότασης, καθώς σε γήπεδα όπως το ΓΣΠ και το Αντώνης Παπαδόπουλος μπορεί να εφαρμοστεί, δύσκολο όμως στο Τσίρειο.
 
Όσον αφορά το θέμα της ταυτοποίησης που κρατά μακριά από τα γήπεδα τους οργανωμένους οπαδούς ειπώθηκαν πράγματα τα οποία θέτουν σε αμφισβήτηση το συγκεκριμένο μέτρο. Η ΚΟΠ επικοινώνησε τις προηγούμενες μέρες με την Αστυνομία και επικαλείται νομικό πρόβλημα, αφού η ταυτοποίηση συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (παραβίαση προσωπικών δεδομένων). Το όλο θέμα θα εξεταστεί λεπτομερώς, αφού υπάρχει η άποψη πως η ταυτοποίηση είναι παράνομη.
 
Τόσο τα σωματεία όσο και η Ομοσπονδία εξέφρασαν την αισιοδοξία και την πεποίθηση τους να βρεθούν λύσεις και τα πιο πάνω πολύ σοβαρά ζητήματα, μεταφέρονται για αρχές Νοεμβρίου, όπου αναμένεται να παρθούν αποφάσεις.
 
Το τρίτο θέμα συζήτησης ήταν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Η ΚΟΠ κατέθεσε στα σωματεία μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη πρόταση, η οποία προνοεί ότι μέχρι τα μέσα της σεζόν ένας Κύπριος παίκτης πρέπει να έχει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών στην ομάδα που αγωνίζεται. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει το δικαίωμα να μείνει ελεύθερος στην επόμενη μεταγραφική περίοδο χωρίς η ομάδα του να έχει κανένα δικαίωμα.
 
Τα πιο πάνω θέματα θα τεθούν επί τάπητος σε Έκτακτη Συνέλευση της Ομοσπονδίας αρχές Νοεμβρίου για να παρθούν οριστικές αποφάσεις.