Κινδυνεύει με περαιτέρω τιμωρία ο Σιβού; Τι λέει ο κανονισμός

Για απόπειρα να κτυπήσει ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα που ήταν στον πάγκο αποβλήθηκε ο Σιβού στο 36’ του ντέρμπι Ανόρθωσης-Απόλλωνα από τον Λεόντιο Τράττο.

Ο Κύπριος ρεφ έγραψε στο φύλλο αγώνα ότι αποπειράθηκε να κτυπήσει αντίπαλους ποδοσφαιριστές και ο λόγος πλέον ανήκει στον Αθλητικό Δικαστή. Ο Σιβού τιμωρείται αυτόματα με δύο αγωνιστικές λόγω της απευθείας κόκκινης που δέχθηκε, ενώ κινδυνεύει και με περαιτέρω τιμωρία.

Στους πειθαρχικούς κανονισμούς δεν αναφέρεται η λέξη απόπειρα. Αυτό που θα καθορίσει το ενδεχόμενο νέας ποινής του Σιβού είναι το πώς θα ερμηνευτεί από τον Αθλητικό Δικαστή η λέξη απόπειρα. Εάν ερμηνευτεί ως αντιαθλητικό παιχνίδι τότε θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Αν κατηγορηθεί για υπέρμετρη βία θα τιμωρηθεί με επιπλέον δύο αγωνιστικές, ενώ με τρεις αγωνιστικές τιμωρείται η επίθεση σε αντίπαλο.

Δείτε αναλυτικά τους κανονισμούς
ΑΡΘΡΟ 8 - Αποβολή και Συσσωρευμένες Παρατηρήσεις

(α) Εκτός όπου το πειθαρχικό όργανο στο οποίο θα παραπέμπεται επιβάλει μεγαλύτερη ποινή, ποδοσφαιριστής ο οποίος αποβλήθηκε απευθείας από τον αγωνιστικό χώρο (με κόκκινη κάρτα) ή αξιωματούχος αγώνος (match official) ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που βρίσκεται νόμιμα εντός αυτού που αποβλήθηκε από την τεχνική περιοχή, αποβάλλεται αυτόματα και για τους επόμενους δύο αγώνες όλων των διοργανώσεων.

Επιπλέον της ποινής του αυτόματου αποκλεισμού στις ακόλουθες περιπτώσεις επιβάλλεται και ποινή προστίμου και οι ακόλουθες ποινές:

  • Ποινή προστίμου σε περίπτωση που αποστερεί την αντίπαλη ομάδα από καθαρή ευκαιρία επίτευξης τέρματος, εκτός της περίπτωσης που ο ίδιος ποδοσφαιριστής την ίδια ποδοσφαιρική περίοδο αποβληθεί για περισσότερες από δύο φορές για αυτό το αδίκημα, οπότε θα του επιβάλλεται πέραν του προστίμου και ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον ένα αγώνα.

 

  • Ποινή προστίμου σε περίπτωση που αποβλήθηκε για αντιαθλητικό παιχνίδι, εκτός της περίπτωσης που ο ίδιος ποδοσφαιριστής την ίδια ποδοσφαιρική περίοδο αποβληθεί για περισσότερες από δύο φορές για αυτό το αδίκημα, οπότε θα του επιβάλλεται πέραν του προστίμου και ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον ένα αγώνα. 15 ΚΟΠ

 

  • Ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον δύο αγωνιστικών για υπέρμετρη βία.

 

  • Ποινή αποκλεισμού τουλάχιστον (3) αγωνιστικών για επίθεση προς αντίπαλο ποδοσφαιριστή ή άλλο πρόσωπο πλην του αξιωματούχου αγώνα.

 

  • Ποινή αποκλεισμού για τουλάχιστον έξι αγώνες σε περίπτωση που φτύνει αντίπαλο ποδοσφαιριστή.