Οι 6+2 παίκτες του ΑΠΟΕΛ που μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι

Σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια ο «πυρετός» των συμβολαίων που λήγουν στο τέλος μιας αγωνιστικής περιόδου δεν είναι επικίνδυνα ψηλός στον ΑΠΟΕΛ.
 
Μόλις πέντε ποδοσφαιριστές των «γαλαζοκίτρινων» μένουν ελεύθεροι στο τέλος της περιόδου, ενώ άλλοι δύο αγωνίζονται στους πρωταθλητές ως δανεικοί. Ο λόγος για τους Καρλάο και Γκουντίνιο.
 
Ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Φακούντο Μπερτόλιο, το συμβόλαιο του οποίου ανανεώνεται αυτόματα γι’ άλλον ένα χρόνο εφόσον συμμετάσχει στο 70% των υποχρεώσεων της ομάδας.
 
Όσον αφορά τους πέντε ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ κρατά και το… μαχαίρι και το καρπούζι εφόσον επιθυμεί να τους διατηρήσει στο ρόστερ.
 
Μόλις πριν λίγες μέρες ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης είχε τονίσει μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Στάθη Αλωνεύτη γι’ ανανέωση του συμβολαίου του συνήθως διαρκούν μόλις δέκα λεπτά.
 
Ο Κύπριος ακραίος επιθετικός δέχθηκε χωρίς αντίρρηση δύο φορές μείωση συμβολαίου, είναι παράδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή και παρά το γεγονός ότι διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του αποτελεί τον πολυτιμότερο του ΑΠΟΕΛ στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου.
 
Ο Νούνο Μοράις χαρακτηρίζεται, δικαίως, «σημαία» του ΑΠΟΕΛ. Είναι ο ξένος με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της ομάδας, βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στις σπουδαίες επιτυχίες των «γαλαζοκιτρίνων» την τελευταία δεκαετία και σύντομα οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως ανέφερε ο Πρόδρομος Πετρίδης.
 
Από εκεί και πέρα, ο Ντε Καμάργκο είναι αυτή τη στιγμή βασικός, όμως, διανύει το 35ο έτος της ηλικίας του και είναι από τους ακριβοπληρωμένους του ρόστερ, ενώ ο Λάγο στο τέλος του μήνα κλείνει τα 32. Το μέλλον και των δύο στον «Αρχάγγελο» θα κριθεί στο τέλος της περιόδου.
 
Μονοετές συμβόλαιο είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι ο Αγουστίν Φαρίας. Οι πλείστοι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ και κυρίως όσοι βρίσκονται σε νεαρή ηλικία και έχουν μεταπωλητική αξία δεσμεύονται με συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ και μετά το καλοκαίρι του 2018 κάτι σαφώς που πιστώνεται στη διοίκηση των «γαλαζοκιτρίνων», η οποία δούλεψε με πλάνο ώστε να μην επαναληφθούν συμπτώματα του παρελθόντος.
 
ΜΕΝΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Στάθης Αλωνεύτης
Νούνο Μοράις
Ρομπέρτο Λάγο
Αγουστίν Φαρίας
Ιγκόρ ντε Καμάργκο
Φακούντο Μπερτόλιο (το συμβόλαιο του ανανεώνεται αυτόματα γι’ άλλο ένα χρόνο εάν παίξει το 70% των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας)
 
ΔΑΝΕΙΚΟΙ
Γκουντίνιο (Πόρτο)
Καρλάο (Τορίνο)  
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019
Μπόι Βάτερμαν
Γιώργος Μερκής
Ζίφκο Μιλάνοφ
Χέσους Ρουέδα
Νεκτάριος Αλεξάνδρου
Λορέντζο Εμπεσίλιο
Βινίσιους Φράνκο
Μίκαελ Ποτέ
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2020
Μηνάς Αντωνίου
Πραξιτέλης Βούρος
Λούκας Σόουζα
Τόμι Όαρ
Ανδρέας Μακρής
 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021
Νικόλας Ιωάννου
Γκαγιάς Ζαχίντ
Γιώργος Εφραίμ
Ρόλαντ Σάλαϊ