Μέρος της «μαύρης» ιστορίας της Κορίνθιας ο Καρλάο

 
Αναφορά στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Κορίνθιανς το 2007, μια τραγική για την ιστορία της ομάδας σεζόν καθώς υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, κάνει η ιστοσελίδα torcedores της Βραζιλίας  με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων.
 
Στο ρεπορτάζ η ιστοσελίδα καταγράφει την καριέρα που ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές που  ήταν στην Κορίνθιανς τη συγκεκριμένη σεζόν και που αγωνίζονται σήμερα.
 
Μεταξύ αυτών και ένας δικός μας γνώριμος, ο Καρλάο του ΑΠΟΕΛ. Ο Βραζιλιάνος στόπερ άρχισε την καριέρα του στην Κορίνθιανς, όπου
έπαιξε επαγγελματικά για τρία χρόνια καταγράφοντας συνολικά 19 συμμετοχές.
 
Για τον αμυντικό του ΑΠΟΕΛ η περιγραφή που δίνουν οι Βραζιλιάνοι δημοσιογράφοι είναι άκρως κολακευτική, τονίζοντας πως θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στην ομάδα αν δεν επέλεγε να αποχωρήσει.
 
«Ο Καρλάο θα μπορούσε να ήταν χρήσιμος για την Κορίνθιανς τα χρόνια μετά το υποβιβασμό. Προτίμησε να εγκαταλείψει την ομάδα για τη Σοσό, όπου για ένα διάστημα πέρασε δύσκολα και παραλίγο να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο. Ακολούθως επέστρεψε για τον ΑΠΟΕΛ, όπου έγινε είδωλο ενώ υπερασπίστηκε και την άμυνα της Τορίνο».