ΑΠΟΕΛ: Μισό εκατομμύριο ευρώ για μια… σέντρα

Αν υπήρχε η δυνατότητα κλωνοποίησης του Στάθη Αλωνεύτη στον ΑΠΟΕΛ θα έκαναν άμεσα αίτηση. Ο 34χρονος Κύπριος είναι η μοναδική αξιόπιστη λύση για τα φτερά της επίθεσης των «γαλαζοκιτρίνων» στο ξεκίνημα της περιόδου και γι’ αυτό οι πρωταθλητές προσεύχονται για την επιστροφή του Γιώργου Εφραίμ.
 
Από το ξεκίνημα της περιόδου στη θέση του δεξιού εξτρέμ έπαιξαν οι Εμπεσίλιο, Όαρ, Σάλαϊ και Ζαχίντ, όμως κανείς δεν ανταποκρίθηκε, για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς εκ των πιο πάνω δεν είναι δεξιός εξτρέμ.
 
Τρανό παράδειγμα ο τελευταίος αγώνας με την Αλκή. Ο χαμένος στη δεξιά πλευρά της επίθεσης Ζαχίντ χρίστηκε σκόρερ όταν μεταφέρθηκε στη θέση του επιτελικού μέσου (φυσική του θέση), ενώ ο κινητικός Σάλαϊ «εξαφανίστηκε» όταν μετακινήθηκε στα δεξιά.
Ο ΑΠΟΕΛ έχασε τον βασικό του ακραίο επιθετικό, Γιάννη Γιαννιώτα, ενώ έδιωξε και τον Βάντερ, ο οποίος με τα πάνω και τα κάτω του είχε την ικανότητα να παίξει στο ένας εναντίον ενός τους αντίπαλους μπακ.
 
Πλην του Αλωνεύτη αυτή τη στιγμή κανείς από τους διαθέσιμους ακραίους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να το κάνει και είναι ένα σημαντικό στοιχείο που μετατρέπει την επιθετική λειτουργία των «γαλαζοκιτρίνων» προβλέψιμη και στατική.
 
Η επιλογή του Μάριο Μπέιν να φέρει τον Τόμι Όαρ τίθεται από νωρίς σε αμφισβήτηση. Ο Αυστραλός δεν είναι κακός ποδοσφαιριστής, όμως, δεν έχει τα στοιχεία για να διαπρέψει στον ΑΠΟΕΛ. Με την μπάλα στα πόδια είναι καλός, έχει "γλυκιά" σέντρα αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορεί να περάσει κατά μέτωπο τον αντίπαλο, δεν πατά περιοχή, δεν σκοράρει και ανασταλτικά υστερεί από τους Αλωνεύτη και Εφραίμ. 
Οι «γαλαζοκίτρινοι» ξόδεψαν αρκετά λεφτά για να τον φέρουν στον «Αρχάγγελο», αφού με βάση τη συμφωνία που έγινε με την Μπρίσμπεϊν Ρόαρ ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε σημαντικό ποσό στους Αυστραλούς μετά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ και το συμβόλαιο του είναι αρκετά ψηλό.
 
Μετά βεβαιότητας μπορούμε να πούμε πως αν ο Γιώργος Δώνης είχε τη δυνατότητα να «ψωνίσει» ακραίο επιθετικό και είχε το κονδύλι μισού εκατομμυρίου (ίσως και περισσότερο) δεν θα επέλεγε τον Τόμι Όαρ, ο οποίος στους λίγους μήνες παρουσίας του στον ΑΠΟΕΛ περνά ήδη τον δεύτερο τραυματισμό του, καθώς υπέστη θλάση α’ βαθμού στο ματς με την Αλκή.
 
Ο ΑΠΟΕΛ περιμένει τον Εφραίμ για να… απλώσει το παιχνίδι του και στις δύο πλευρές και τον Ιανουάριο για να φτιάξει τις ανορθογραφίες του προγραμματισμού που έγιναν το καλοκαίρι. Ακραίος επιθετικός και επιθετικός θα είναι οι προτεραιότητες ενίσχυσης, αφού με τις επιστροφές των Λάγο, Μιλάνοφ, Ιωάννου και την ανοδική πορεία του Σόουζα μεσοαμυντικά η ομάδα είναι πανίσχυρη ποιοτικά και ποσοτικά.