Απόλλων: «Τσουνάμι» Άλεξ ντα Σίλβα!

Για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της ομάδας ο απολογισμός των δύο τερμάτων και των δύο ασίστ σε εννέα επίσημα παιχνίδια στην αγωνιστική περίοδο 2017/18 θα ήταν, τουλάχιστον, ικανοποιητικός. Εν προκειμένω, ωστόσο, δεν μιλάμε για έναν οποιονδήποτε (άλλο) ποδοσφαιριστή, αλλά για τον εδώ και μια διετία κινητήριο μοχλό και ιθύνοντα νου του Απόλλωνα.

Από τον Άλεξ ντα Σίλβα, περί ου ο λόγος, οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις ευρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Δικαιολογημένα, βάσει της ποιότητας και της προσωπικότητάς του. Βάσει αυτών, άλλωστε, η μέχρι χθες παρουσία του στη σεζόν κρινόταν το λιγότερο υποτονική. Διότι στις εννέα εμφανίσεις του δεν είχε καταφέρει να είναι αυτό που τον έχει συνηθίσει η ομάδα και οι φίλοι της: καθοριστικός.

Ο 34χρονος Βραζιλιάνος δεν είναι ο παίκτης για να παίρνει λάθος αποφάσεις, να μη δίνει το ρυθμό, να σπαταλά φάουλ και πέναλτι, να γίνεται αλλαγή στην ανάπαυλα και όλα όσα είχαν συνοδεύσει την απόδοσή του στα πρώτα εννέα παιχνίδια της σεζόν.

Μόλις όμως ο μετρητής έφτασε στο 10, τον αριθμό της φανέλας του και της θέσης του στο γήπεδο, ήλθε η… έκρηξη! Ο χθεσινός Άλεξ ντα Σίλβα δεν ήταν απλά πληθωρικός και απολαυστικός, αλλά ένα ποδοσφαιρικό τσουνάμι που ξεχύθηκε στο «Τσίρειο», διέγραψε μονοκονδυλιά τις προηγηθείσες ανορθογραφίες και «έπνιξε» τη Νέα Σαλαμίνα.

Πετυχαίνοντας δύο και δημιουργώντας τρία τέρματα ο Βραζιλιάνος οδήγησε τους «γαλάζιους» πιο άνετη και κυριαρχική επικράτησή τους στη σεζόν. Διότι ο Απόλλωνας είναι πολύ καλή ομάδα και χωρίς τον Άλεξ ντα Σίλβα. Αλλά με τον «μάγο» στη μέρα του είναι μια εντυπωσιακή και ανίκητη ομάδα.