Ανόρθωση: Πάους, Πάμπος και (πάλι)… Λέβι;

Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος οι ανοικτοί λογαριασμοί που «έκαιγαν» ήταν δύο. Ο πρώτος… διευθετήθηκε προ δεκαημέρου. Το 1-0 στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ δεν ήταν απλώς η πρώτη κοινοποίηση της δυναμικής επιστροφής της Ανόρθωσης σε ρόλο πρωταγωνιστή, αλλά και το τέλος ενός σερί επτά αγώνων πρωταθλήματος άνευ νίκης απέναντι στους «γαλαζοκίτρινους» (0-3-4).

Στην επόμενη εκτός έδρας αναμέτρησή της, στο μεθαυριανό ντέρμπι κορυφής στην «ΑΕΚ-Αρένα», η «Κυρία» έχει πλέον την ευκαιρία (για τους φίλους της, την υποχρέωση) να τερματίσει και τον έτερο ανοικτό λογαριασμό, το μεγαλύτερο αρνητικό σερί της απέναντι σε ομάδα της α’ κατηγορίας.

Εννέα συναπτά παιχνίδια άνευ νίκης (0-1-8) απέναντι στην ΑΕΚ αριθμεί ο σύλλογος της Αμμοχώστου, ο οποίος ως το 2010 μετρούσε μόλις δύο ήττες από τους «κιτρινοπράσινους», αλλά την τελευταία επταετία έχει γνωρίσει άλλες 13, εκ των οποίων οι επτά στις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις των δύο ομάδων!
 
Από τριάρα σε… τριάρα
Σχεδόν δυόμισι χρόνια έχουν παρέλθει από την τελευταία φορά που η Ανόρθωση πανηγύρισε απέναντι στους Λαρνακείς. Το ημερολόγιο έδειχνε 18 Απριλίου 2015, όταν η ομάδα του Αντρέ Πάους επικρατούσε 3-0 (31’ Εντέ, 64’ Γκονσάλβες, 87’ Αβραάμ) στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Άλλα δύο χρόνια πίσω πρέπει να γυρίσει κάποιος για να βρει το πιο πρόσφατο διπλό της «Κυρίας» επί των «κιτρινοπράσινων»: το 1-0 (7' Ρονκάτο), εκ νέου στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ (12 Μαΐου 2013), τότε με προπονητή τον Πάμπο Χριστοδούλου!

Την ίδια αγωνιστική περίοδο έχει καταγραφεί και η τελευταία μέχρι στιγμής εκτός έδρας επικράτηση της Ανόρθωσης επί της ΑΕΚ σε αγώνα της α’ φάσης: στις 24 Νοεμβρίου 2012, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής, η «Κυρία» επικράτησε 3-2 (12’ Ρέζεκ, 43’ Ίλιτς, 67’ Κάλβο). Στον πάγκο της καθόταν, όπως και σήμερα, ο Ρόνι Λέβι…