Ο Αρουαμπαρένα «πάσαρε» στον Βάλε για το «Χ»

Από ένα βαθμό μοιράστηκαν με το τελικό σφύριγμα στο Τσίρειο, ΑΕΛ και Απόλλωνας που εξήλθαν ισόπαλοι με 1-1. Αν και οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι της Λεμεσού και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με τον Μάγκλιτσα στο 32’, το τέρμα του Λεόντσο στο 48’ ήταν αυτό που έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Οι "γαλαζοκίτρινοι", απώλεσαν τεράστια ευκαιρία για να φύγουν με τη νίκη στο 93' από τα ένδεκα βήματα. Με εκτελεστή τον Αρουαμπαρένα, οι τυπικά γηπεδούχοι είδαν τον Βάλε να αποκρούει με αρκετή ευκολία το πέναλτι και το 1-1 να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Τον έλεγχο και την κατοχή με το μέρος του είχε με την έναρξη της αναμέτρησης στο Τσίρειο ο Απόλλωνας, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να χτυπήσει στην κόντρα. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους «γαλάζιους» έγινε στο 13’ με απευθείας φάουλ του Ντα Σίλβα από μακριά, που είδε τον Βοζίνια της ΑΕΛ να αποκρούει εντυπωσιακά .
Οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία του Απόλλωνα, με τη ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να βλέπει τις προσπάθειες της να καρποφορούν στο 32’ με τον Μάγκλιτσα μετά από σέντρα του Σκέμπρι να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.
Με το «καλημέρα» του δεύτερου ημιχρόνου, μετά από μεγάλη ευκαιρία του Απόλλωνα με τον Γιάκολις, η ΑΕΛ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 48’ με τον Λεόντσο, μετά από σέντρα του Σάσι, να κερδίζει με ωραία κεφαλιά τον Βάλε.
Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο παιχνίδι, χωρίς ωστόσο να απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Βοζίνια. Στην κόντρα του αγώνα, οι «γαλαζοκίτρινοι» πλησίασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 79’, με τον Αλνταίρ από το ύψος του πέναλτι να κάνει το δυνατό σουτ, με την μπάλα να φέυγει δίπλα από τα δοκάρια του Βοζίνια.
 
Το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ωστόσο ήταν και το πιο κρίσιμο του αγώνα, με την ΑΕΛ να κερδίζει πέναλτι και τον Αρουαμπαρένα που ανέλαβε την εκτέλεση, να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Βάλε και το 1-1 να παραμένει.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΑΕΛ (Μπ.Μπαλταζάρ): Βοζίνια, Σίλβα, Αβραάμ, Φιντέλις, Λεόντσο, Λαφράνς, Αιρόσα, Σάσι, Μιτρέα, Αλνταίρ, Μπενίτεθ
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (Σ.Αυγουστή): Βάλε, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Ζοάο Πέδρο, Σαντάνα, Ρομπέρζ, Σκέμπρι,  Γιούστε, Γιάκολις, Άλεφ, Μαγκλίτσα