Ομόνοια: Σκόνταψε στην Αλκή με τη… βοήθεια του επόπτη (videos)

 Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω για την Ομόνοια. Οι «πράσινοι»… διέγραψαν την ήττα από την Πάφο με την επιβλητική πεντάρα επί της ΑΕΚ, όμως τρεις μέρες αργότερα απώλεσαν δύο βαθμούς απέναντι στην Αλκή στο ΓΣΠ.
 
Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ με ισάριθμα τέρματα του Σιμόες (30’, 44’) και ισοφάρισε με τους Χριστοφή (38’) και Φαμπρίτσιο (πέναλτι 86’), ενώ διαμαρτύρεται δίκαια για το ακυρωθέν τέρμα του Ντάρμπισαϊρ στο 62’, που κακώς δεν μέτρησε ως οφσάιντ.
 
Πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα για την Ομόνοια που έφτασε τους εφτά βαθμούς μετά από τέσσερα παιχνίδια, ενώ η Αλκή ανέβηκε στους έξι.
 
Νεύρα, επιπολαιότητα και «τιμωρία»
Η Ομόνοια άρχισε δυνατά τον αγώνα με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Απείλησε δύο φορές την εστία του Πάρντο με τον Χριστοφή να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 5’ και τον Βελγοϊσπανό πορτιέρε να διώχνει σε κόρνερ.
 
Σταδιακά η «Αθάνατη» κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 30’ ο Φαμπρίτσιο Σιμόες «κάρφωσε» την Παναγή μετά από εκτέλεση κόρνερ και έβαλε μπροστά στο σκορ την Αλκή.
Οκτώ λεπρά αργότερα η Ομόνοια έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Χριστοφή να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά-ψαράκι μετά τη συστημένη σέντρα του Ρενάτο Μαργκάσα.
Παρά την ισοφάριση οι παίκτες της Ομόνοιας συνέχισαν να διακατέχονται από εκνευρισμό και επιπολαιότητα στις μεταβιβάσεις τους.
 
Ένα λεπτό πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Σιμόες και πάλι τιμώρησε την Ομόνοια σε μια γρήγορη αντεπίθεση της Αλκής «πυροβόλησε» εκτός περιοχής και έστειλε την μπάλα να «καρφωθεί» στον ουρανό των δικτύων του Παναγή, για το 1-2.
Διαιτητικό «έγκλημα»
Η Ομόνοια με το «καλημέρα» στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε πίεση στην Αλκή με στόχο να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 59΄ο Λόπες με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πάρντο, ενώ άλλα 2-3 σουτ των Φαμπρίτσιο και Λόπες πέρασαν δίπλα από την εστία του Βελγοϊσπανού πορτιέρε.
 
«Φωτιά» έβαλε στο παιχνίδι Ομόνοιας-Αλκή Ορόκλινης η λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού διαιτητή Χαράλαμπου Ξενοφώντος στο 62’ για ακύρωση ως οφσάιντ του τέρματος που πέτυχε ο Ματ Ντάρμπισαϊρ μετά από σέντρα του Δημήτρη Χριστοφή.
 
Ο Άγγλος επιθετικός της Ομόνοιας ήταν σαφέστατα καλυμμένος από τους αμυντικούς της Αλκής και το γκολ κακώς ακυρώθηκε.
 
Η λανθασμένη υπόδειξη έφερε τον εκνευρισμό του Δημήτρη Χριστοφή, ο οποίος έμοιαζε με «μαινόμενος ταύρος» διαμαρτυρόμενος στο βοηθό διαιτητή, τον οποίο μάλιστα έσπρωξε και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή. Σε εκείνο το σημείο έπεσαν αντικείμενα από την εξέδρα και προκλήθηκε ολιγόλεπτη διακοπή στο παιχνίδι.
 
Ισοφάριση από την άσπρη βούλα
Η Ομόνοια κατάφερε να ισοφαρίσει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαμπρίτσιο στο 86’. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Λόπες σε ανατροπή του από τον Ντιακιτέ, ο οποίος έχασε την μπάλα και τράβηξε από τη φανέλα τον επιθετικό της Ομόνοιας.
 


ΟΜΟΝΟΙΑ (Π.Χριστοδούλου): Παναγή, Τζαίλσον, Μαργκάσα, Φαμπρίτσιο, Γουίλιαμ, Κατελάρης (56′ Λόπες), Σοάρες, Κανού, Τζαρσίνιο (73′ Γκονζάλες), Χριστοφή (87′ Καντέ), Νταρμπισάιαρ

ΑΛΚΗ (Σ.Δαμιανού): Πάρτο, Ντιακιτέ, Λοϊζίδης, Πάρπας, Φαμπρίτζιο, Χαμπντί (90+6′ Αβραάμ), Φραγκέσκου, Πιεράτζι, Τιγκρουτζιά (87′ Ιτούα), Σεμέδο (79′ Τριμπό), Ντουβεντρού