Ανόρθωση: Λέβι όπως… Κετσπάγια!

Το δικό της διπλό στο ΓΣΠ και η επικράτηση (στο ίδιο γήπεδο) της Ομόνοιας επί της ΑΕΚ, δύο μέρες αργότερα, «κλείδωσαν» την παραμονή της Ανόρθωσης στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ως την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA.
Η συγκομιδή των 10 βαθμών και το ρετιρέ δεν είναι πρωτόγνωρα, φυσικά, για το σύλλογο της Αμμοχώστου. Την περίοδο 2008/09 είχε συλλέξει 12, ενώ τις σεζόν 2012/13 και 2015/16 είχε ξανά 10 βαθμούς στο σακούλι μετά τα πρώτα τέσσερα παιχνίδια της.

Η ειδοποιός διαφορά; Σε αντίθεση με τώρα, η «Κυρία» σε αυτές τις περιπτώσεις είτε δεν ήταν πρώτη (2012/13, πίσω από ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ που είχαν 12) είτε δεν ήταν μόνη στην κορυφή (2008/09 ισόβαθμη της Ομόνοιας, 2015/16 ισόβαθμη των ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ).
Η προηγούμενη φορά που η Ανόρθωση μετά από τέσσερις αγώνες της ευρισκόταν μόνη πρώτη, όπως σήμερα, ήταν την περίοδο 2007/08, όταν δηλαδή υπό την καθοδήγηση του Τιμούρ Κετσπάγια πανηγύρισε το τελευταίο έως τώρα πρωτάθλημά της!

Αυτός όμως δεν είναι ο μόνος κοινός παρονομαστής των δύο περιόδων. Και τότε, όπως και τώρα, η «Κυρία» είχε συλλέξει 10 βαθμούς, είχε διαφορά τερμάτων στο +3 (6-3 τότε, 4-1 τώρα), είχε διαφορά ενός βαθμού από τη δεύτερη ομάδα (τότε Ομόνοια, τώρα ΑΕΚ), είχε κερδίσει και τα δύο παιχνίδια στην έδρα της και είχε επικρατήσει 1-0 του ΑΠΟΕΛ (τότε εντός, τώρα εκτός έδρας)!
Η συνέχεια θα δείξει, αν η κατάληξη θα είναι η ίδια, ωστόσο μετά από τέσσερις αγωνιστικές οι (στατιστικοί) οιωνοί παραείναι πολλοί και ευνοϊκοί για το σύλλογο της Αμμοχώστου…