Μπενφίκα-Ομόνοια: Παρασκήνια από την αποστολή στην Πορτογαλία

Προ ημερών η Ομόνοια ανακοίνωσε ότι υπάρχουν επαφές με την Μπενφίκα προκειμένου να ξεκινήσει μία συνεργασία σε διάφορα επίπεδα.
 
«Η συνεργασία ενδέχεται να περιλαμβάνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε διάφορα επίπεδα, συνεργασία σε αγωνιστικό επίπεδο, σε επίπεδο Ακαδημιών, επιμόρφωσης, καλύτερης οργάνωσης και λειτουργίας» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των πρασίνων.
 
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφθεί και στο σχετικό Πρωτόκολλο Συνεργασίας.
 
Με αφορμή τη συνεργασία που θα ξεκινήσει ανάμεσα στις δύο ομάδες, ο REPORTER ανάτρεξε στο αρχείο και θυμήθηκε τη χρονιά που Ομόνοια και Μπενφίκα τέθηκαν… αντίπαλοι στον αγωνιστικό χώρο.
 

Ήταν Σεπτέμβριος του 1981 όταν συγκρούστηκαν στο πλαίσιο του Α’ γύρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Οι πράσινοι με συνολικό σκορ 4-0 έχασαν την πρόκριση. Ο πρώτος αγώνας (16/09) έγινε στην Πορτογαλία με την Μπενφίκα να κερδίζει 3-0, ενώ 1-0 ολοκληρώθηκε ο αγώνας στο Μακάρειο στάδιο (30/09).

Ενδιαφέροντα είναι τα παρασκήνια από το ταξίδι και το παιχνίδι των πρασίνων στην Πορτογαλία, όπως τα μετάφερε ο απεσταλμένος της ΕΑΚ, Ντίνος Θεοδώρου, και τα οποία δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες της εποχής.