Την Ομόνοια αν δεν τη σέβεσαι θα τη φοβάσαι!

Η διαδρομή Πάφος-Λευκωσία είναι μιάμιση ώρα δρόμος. Από το Σάββατο μέχρι την Τετάρτη μεσολαβούν μόλις τρεις μέρες. Από την απαξίωση της Ομόνοιας μετά την ήττα από την Πάφος FC στους επικούς τίτλους και την αποθέωση πάει «σύννεφο» κάθε ποδοσφαιρική λογική.
 
Η Ομόνοια δεν καταστράφηκε όταν έφυγε ηττημένη από το «Στέλιος Κυριακίδης» ούτε έγινε ομάδα... μοντέλο κερδίζοντας επιβλητικά την ΑΕΚ.
 
Τα οφέλη της μεγάλης νίκης των «πρασίνων» είναι πολλά. Άλλωστε, διέλυσε μια ομάδα που μετρούσε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες χωρίς να δεχθεί γκολ. Ήταν το καλύτερο «φάρμακο» της ήττας από την Πάφο, είδε πολυφωνία στο σκοράρισμα, κέρδισε τον Κωνσταντίνο Παναγή και «ζέστανε» ξανά τον κόσμο της.
 
Ο «μαραθώνιος» είναι μακρύς και η Ομόνοια χρειάζεται συνέπεια, σταθερότητα και βελτίωση σε αρκετούς τομείς. Η ανασταλτική της λειτουργία πάσχει και αυτό φάνηκε ξανά. Η ΑΕΚ πέτυχε δύο τέρματα, ο Παναγή έσωσε άλλες 2-3 φάσεις την εστία της Ομόνοιας, η οποία σαφέστατα και δεν θα έχει σε όλη την χρονιά την τρομερή αποτελεσματικότητα (και τύχη στο πρώτο και το τρίτο γκολ) που είχε στο ΓΣΠ το βράδυ της Τετάρτης (20/9).
 
 
Η Ομόνοια έδωσε ένα «χαστούκι» στην ΑΕΚ, η οποία πήγε με αέρα ανωτερότητας στο ΓΣΠ. Οι «πράσινοι» απέδειξαν ότι όποιος τους υποτιμά θα την πληρώνει ακριβά, πολύ ακριβά. Διαθέτει σπουδαίους παίκτες, τέτοιος είναι ο Άλεξ Σουάρες που πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, όμως δεν είναι ακόμα ομάδα. Χρειάζεται χρόνο για να γίνει και το «κλειδί» είναι στα χέρια του Πάμπου Χριστοδούλου.
 
Οι ομάδες του Κύπριου τεχνικού ανέκαθεν είχαν κύριο χαρακτηριστικό την ομαδικότητα, παρά τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών τους. Καλά-καλά ο προπονητής της Ομόνοιας δεν έχει κατασταλάξει στο βασικό κορμό της ενδεκάδας. Ακόμα πειραματίζεται μεταξύ Μαδούρο και Κατελάρη, Γκονζάλες και Αντόνια.
 
 
Με τον Ντάρμπισαϊρ στην κορυφή της επίθεσης και τους Χριστοφή, Σουάρες, Κανού, Αντόνια, Λόπες, Γκονζάλες, Κανού να τον περιτριγυρίζουν η Ομόνοια δεν πρέπει να ανησυχεί για τις επιθετικές της επιδόσεις. Το μυστικό για μια επιτυχημένη σεζόν είναι η βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας.