Ομόνοια: Σαν ηφαίστειο που ξυπνά! (vid)

Τρίτη και… φαρμακερή -για τον αντίπαλο! Έπειτα από δύο φυματικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα CYTA 2017/18 (σ.σ. το 2-1 επί του Εθνικού και το 1-2 από την Πάφο) η Ομόνοια έβγαλε το πρόσωπο, το οποίο από το ξεκίνημα της περιόδου λαχταρού(σα)ν οι φίλοι της και στο εξ αναβολής ντέρμπι(;) της 1ης αγωνιστικής σκόρπισε την ΑΕΚ με 5-2!
Κι αν υπάρχει κάτι που ξεπερνά σε μέγεθος αυτόν τον θρίαμβο είναι αδιαμφισβήτητα η τραγική ειρωνεία πως αυτή η έκρηξη του «πράσινου» ηφαιστείου ήλθε μπροστά στις άδειες (ελέω τιμωρίας) κερκίδες του ΓΣΠ…
 
 

Όλα μέσα!
Η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να δείξει αντίδραση και να δώσει απαντήσεις μετά το στραπάτσο του περασμένου Σαββάτου και στην προσπάθεια αυτή είχε (πολύτιμο) σύμμαχο την αποκαλούμενη ποδοσφαιρική ρέντα, αφού ό,τι επιχειρούσε της έβγαινε!

Κάπως έτσι βρήκε από κόντρα (και ουσιαστική αλλοίωση της τροχιάς της μπάλας) το 1-0 δια ποδός Μαργκάσα και το 3-1 από αυτογκόλ του Μόισοφ, ο οποίος στο 52’ (σ.σ. δύο λεπτά μετά το 5-1 δια ποδός Χριστοφή) είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Παναγή.

Ο τελευταίος πιστώθηκε τρεις σωτήριες επεμβάσεις, δύο στα διαδοχικά σουτ των Τρουγιόλς και Τομάς στο 10’ (στην επόμενη φάση ο Ντάρμπισαϊαρ πέτυχε με κεφαλιά το 2-0 από σέντρα ακριβείας του Μαργκάσα) και μία, άκρως εντυπωσιακή, στην προσπάθεια του Τομάς στο 40’.

Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο οι Λαρνακείς είχαν προχωρήσει ήδη σε δύο αλλαγές: μια αναγκαστική (Λαμπάν αντί του τραυματία Τρουγιόλς στο 22’) και μια λόγω τακτικής (Χέφελ αντί Νέλσον, καθώς ο Πορτογάλος αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν…)
 
Μαγεία Σουάρες
Το τέρμα του ντέρμπι ήταν από κάθε άποψη αυτό του Άλεξ Σοάρες. Ήλθε στο 31’, διαμόρφωσε το 4-1 και «τέλειωσε» κάθε ελπίδα των Λαρνακέων, αλλά πριν και πάνω απ’ όλα ήταν χάρμα οφθαλμών. Ένα ατράνταχτο πειστήριο της ποδοσφαιρικής ευφυΐας και τεχνικής κατάρτισής του, ένα αληθινό έργο τέχνης!
Ως εκείνο το σημείο η Ομόνοια δεν είχε αστοχήσει σε τελική προσπάθειά της, η πρώτη τέτοια καταγράφηκε στο 45’, όταν σε αντεπίθεση τρεις εναντίον ενός ο Τζαρτσίνια αστόχησε από εξαιρετική θέση.
Στην επανάληψη, και μετά το 5-1, ο ρυθμός έπεσε σημαντικά, ωστόσο και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες (69’ Τζαΐλσον, 79’ Ντάρμπισαϊαρ / 74’ Ακοράν) αλλά όχι την αποτελεσματικότητα του πρώτου μέρους. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 87’ με κεφαλιά ο Μόισοφ.

ΟΜΟΝΟΙΑ (4-1-4-1): Παναγή - Τζαΐλσον, Ουιλ. Σοάρες, Φαμπρίτσιο, Μαργκάσα - Κατελάρης - Χριστοφή, Κανού (72’ Λόπεθ), Σοάρες, Τζαρτσίνιο (64’ Γκονσάλες) - Ντάρμπισαϊαρ (80’ Μαντούρο).
ΑΕΚ (3-4-3): Κολίνας - Μουρίγιο, Μόισοφ, Αντωνιάδης - Νέλσον (39’ Χέφελ), Τέτε - Λαρένα (69’ Κάσες), Τρουγιόλς (22’ Λαμπάν) - Ακοράν, Τομάς - Μυτίδης.