Ομόνοια: Από τον Πάμπο στον… Καϊάφα!

Στο πρώτο ντέρμπι (της) στη χρονιά η Ομόνοια προσήλθε έχοντας πετύχει τρία τέρματα (όλα ο Ματ Ντάρμπισαϊαρ) στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις της. Απέναντί της η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, αυτή της ΑΕΚ, η οποία στα πρώτα τρία παιχνίδια της δεν είχε επιτρέψει την παραβίαση της εστίας της.

Κι όμως, εν τη απουσία των οπαδών της, η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου παρουσιάστηκε άκρως αποτελεσματική, με αποτέλεσμα λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου το σκορ να έχει ανέβει στο υπέρ της 4-1!

Από το 1-0 του Μαργκάσα στο 5’ ως το 4-1 του Άλεξ Σοάρες στο 31’ (ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Ντάρμπισαϊαρ στο 10’ και ο Μόισοφ με αυτογκόλ στο 23’) μεσολάβησαν μόλις 26 λεπτά. Μια ανεπανάληπτη επίδοση; Μην βιαστείτε να απαντήσετε αρνητικά…

Η προηγούμενη φορά που οι «πράσινοι» είχαν πετύχει καρέ τερμάτων πριν την ανάπαυλα ήταν στις 17 Μαΐου 2017, στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, όταν είχαν υποδεχτεί στο ΓΣΠ τον Ερμή και τον είχαν συντρίψει 7-1.

Τότε μάλιστα η ομάδα του Κώστα Καϊάφα είχε χρειαστεί μόλις 13 λεπτά (τα μισά απ’ ό,τι απόψε…) για να πετύχει τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο: ο Σκέμπρι άνοιξε το σκορ στο 27’, ο Κιρμ πέτυχε το 2-0 στο 32’, ο Ασίς σημείωσε το 3-0 στο 35’ και ο Γκουλόν διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο 40’!