«Είπα συγνώμη στον Μαρσέλο για την κλωτσιά, ήταν θυμωμένος δεν την δέχτηκε»

Νέες δηλώσεις σε ιστοσελίδα της Χιλής (latercera.com) παραχώρησε ο Αγουστίν Φαρίας ο οποίος αναφέρθηκε στην εμπειρία του να αγωνιστεί στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», αλλά και την παρουσία του μέχρις στιγμής στον ΑΠΟΕΛ.

Για την εμπειρία στην Κύπρο: «Μόλις τώρα άρχισε. Παίξαμε δύο αγώνες πρωταθλήματος και προηγουμένως αρκετούς για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το τοπικό ποδόσφαιρο είναι ανταγωνιστικό. Η πόλη είναι όμορφη και αρχίζω να προσαρμόζομαι.
 
Τι βρήκε στον ΑΠΟΕΛ: «Είναι η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής ομάδας. Κερδίζει το πρωτάθλημα πέντε διαδοχικά χρόνια. Εάν φέτος είμαστε πρωταθλητές, θα είμαστε η πρώτη τοπική ομάδα που το πετυχαίνει αυτό».

Αν του στοίχισε η αποχώρηση από την Παλαιστίνη: «Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Αυτό που με έλκυσε ήταν η δυνατότητα να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ. Έπαιξα λίγο και αισθάνομαι ότι ήταν σωστή απόφαση».

Για το ντεμπούτο κόντρα στην Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»: «Ναι, χάσαμε 3-0. Ποτέ δεν πέρασε το μυαλό μου ότι θα κάνω ντεμπούτο στο «Μπερναμπέου» με την Ρεάλ Μαδρίτης. Σε λιγότερο από τρεις μήνες, πέρασα από τη Σιστέρνα  στο «Μπερναμπέου», χωρίς να θέλω να μειώσω την Παλαιστίνη. Είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο τεχνικός μας έδειχνε βίντεο με τους Μόντριτς, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπενζεμά, ήταν κάτι που μας σημάδεψε, που τραβούσε την προσοχή σου».

Για την κίτρινη σε φάουλ στον Μαρσέλο: «Με τιμώρησε για μία κλωτσιά. Στο τέλος του αγώνα, πλησίασα τον Μαρσέλο για να του ζητήσω συγνώμη και δεν την δέχτηκε. Ήταν θυμωμένος, δεν ξέρω τι σκεφτόταν. Είναι κάποια πράγματα που παραμένουν εκεί».

Ήταν δύσκολο να μαρκάρει τον Ρονάλντο: «Είναι ένας παίκτης με γρήγορη σκέψη. Είναι εξαιρετικός. Τις στιγμές που συναντηθήκαμε είναι ένα φυσιολογικό άτομο».

Αν αντάλλαξε φανέλα με  οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή: «Στο τέλος του παιχνιδιού πλησίασα τον Ράμος και τον ρώτησα αν μπορούσαμε να αλλάξουμε φανέλες. Νόμιζα ότι θα μπορούσε να πει όχι, καθώς είναι παίκτης που βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Ωστόσο, συμφώνησε και ανταλλάξαμε».

Για το δανεισμό του στον ΑΠΟΕΛ και αν θέλει να μείνει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: «Έχω συμβόλαιο για ένα χρόνο με τον ΑΠΟΕΛ. Αν δεν με αγοράσει, πρέπει να επιστρέψω στην Παλαιστίνη. Τώρα που έκανα το άλμα στην Ευρώπη, είναι λογικό να θέλω συνεχίσω εδώ. Ωστόσο, πάντα υπάρχει η ιδέα να επιστρέψω αργότερα στην Παλαιστίνη. Είμαι ευγνώμων σε αυτή την ομάδα».