Στις μεγάλες νίκες ένα… πούρο αρκεί

Η Ανόρθωση δεν έγινε η καλύτερη ομάδα της Κύπρου επειδή κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Η νίκη επί των «γαλαζοκιτρίνων» για την «Κυρία» είναι το καλύτερο τονωτικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και η μεγαλύτερη «ντόπα» που θα μπορούσαν να πάρουν οι φίλοι της ομάδας, αλλά τίποτα περισσότερο.

Η ομάδα της Αμμοχώστου μπορεί να κρατήσει πολλά από το σπουδαίο διπλό επί του ΑΠΟΕΛ.  Το μαεστρικό κοουτσάρισμα του Ρόνι Λέβι, ο οποίος πήρε για τα καλά τον αέρα του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, την ηγετική εμφάνιση του Ντουγκλάο, την αγωνιστική πειθαρχία των παικτών της , την αρχηγική φυσιογνωμία του Ζοάο Βίκτορ και ότι άλλο θέλει να προσθέσει κανείς.

Ορθά πανηγυρίστηκε από ποδοσφαιριστές και κόσμο η μεγάλη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Το χαμόγελο των πρωταγωνιστών της επιτυχίας ήταν μέχρι τ’ αυτιά κατά την αποχώρηση τους από το ΓΣΠ και κανείς δεν τους αδικεί γι’ αυτό. Κέρδισαν τον μόνιμο πρωταθλητή στην έδρα του. Εδώ και 17 ολόκληρα χρόνια είχε να χάσει ο ΑΠΟΕΛ στον πρώτο εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος.

Όμως, το τρίποντο στο ΓΣΠ και η διατήρηση της Ανόρθωσης στην κορυφή δεν εξασφαλίζει τίποτα ούτε καθιστά την «Κυρία» όχι φαβορί για τον τίτλο, αλλά ούτε καν την συγκαταλέγει (προς το παρών) στους διεκδικητές αυτού. Διαφορετική προσέγγιση του αποτελέσματος θα έχει αρνητικές συνέπειες για την ομάδα της Αμμοχώστου.

Αυτό το ξέρει καλύτερα απ’ όλους ο Ανδρέας Παντελή. Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης ήταν μεν τρισευτυχισμένος (το χαμόγελο στο χείλη του το μαρτυρούσε) μετά το τέλος της αναμέτρησης, εντούτοις πανηγύρισε την επιτυχία καπνίζοντας απλά ένα πούρο, πίσω από τις κάμερες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ούτε αχρείαστες δηλώσεις, ούτε υπερβολική αισιοδοξία. Ο Ανδρέας Παντελή είναι χρόνια στο «κουρμπέτι» και γνωρίζει πολύ καλά ότι η διαχείριση ενός επιτυχημένου αποτελέσματος είναι μεγάλο προσόν για ομάδες με πρωταγωνιστικούς στόχους.

Το πρόσφατο παρελθόν δίδαξε την «Κυρία» ότι ο «μαραθώνιος» είναι μακρύς και δύσβατος. Στην πρώτη θητεία του Ρόνι Λέβι η Ανόρθωση ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας μέχρι τον Φεβρούαριο του 2013 και ακολούθως κατέρρευσε.

Νωπές είναι ακόμα, επίσης, οι μνήμες από τα ξέφρενα πανηγύρια (λες και η Ανόρθωση κατέκτησε τον τίτλο) μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα τον Ιανουάριο του 2016 με τον Χρίστο Πουλλαΐδη να κάνει τον γύρο του θριάμβου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετά την ανατροπή από 0-2 σε 3-2. Η συνέχεια γνωστή…

Η χθεσινή (18/9) νίκη κόντρα στον ΑΠΟΕΛ είναι σημαντική. Πολύ σημαντική. Δίνει αυτοπεποίθηση, «ξυπνάει» για τα καλά τον κόσμο της Ανόρθωσης και αποδεικνύει πως οι κινήσεις που έγιναν το καλοκαίρι ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση για επιστροφή της ομάδας σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως, μέχρι εκεί. Ένα απλό πούρο νίκης ήταν αρκετό…