Κάνει τον γύρο της Ελλάδας το ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση με μειωτικό ρεπορτάζ

Μόλις ένας Κύπριος ήταν στις ενδεκάδες ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωσης στο μεταξύ των δύο ομάδων ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Cyta. 
 
Πλην του Οικονομίδη, οι υπόλοιποι 21 ποδοσφαιριστές ήταν ξένοι από 14 διαφορετικές εθνικότητες. 
 
 
Ο ΑΠΟΕΛ είχε παίκτες από οκτώ διαφορετικές εθνικότητες, ενώ η Ανόρθωση από εννιά διαφορετικές χώρες. 
 
Το γεγονός αυτό τονίζεται στην Ελλάδα με το δημοσίευμα του sdna.gr να υπογραμμίζει: 
 
 
Aναλυτικά το δημοσίευμα
 
"Μόλις ένας Κύπριος και 15 εθνικότητες στο... κυπριακό ντέρμπι! 

Η Ανόρθωση... πλήγωσε τον Γιώργο Δώνη «αλώνοντας» την έδρα του ΑΠΟΕΛ (0-1) στο κυπριακό ντέρμπι, εντύπωση ωστόσο προκάλεσε ότι μόλις 1/22 ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν ήταν Κύπριος.

Mπορεί να γίνεται λόγος για την απουσία αρκετών Ελλήνων παικτών στη Σούπερ Λιγκ, κυρίως στους "μεγάλους", ωστόσο και στη γειτονική μας Κύπρο δεν είναι αρκετά καλύτερα τα πράγματα για τους γηγενείς ποδοσφαιριστές. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χθεσινό ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ με την Ανόρθωση, όπου η "Κυρία" πανηγύρισε ένα μεγάλο διπλό μέσα στο "ΓΣΠ" της Λευκωσίας, χάριν στο τέρμα του Ζοάο Βίκτορ στο 30'. 

Από τους 22 παίκτες άλλωστε που ξεκίνησαν οι δύο προπονητές, μόλις ένας ήταν Κύπριος. Ο Γιώργος Δώνης είχε στη βασική του ενδεκάδα 2 Ολλανδούς, 2 Βραζιλιάνους, 2 Ισπανούς, 1 Έλληνα, 1 Αργεντινό, 1 Νορβηγό, 1 Ούγγρο κι έναν από το Μπενίν! Οχτώ διαφορετικές εθνικότητες! 

Από την πλευρά της η Ανόρθωση είχε μοναδικό Κύπριο τον Οικονομίδη κι από εκεί και πέρα 1 Ισραηλινό, 2 Κροάτες (Σίλντενφελντ, Πράνιτς), 2 Βραζιλιάνους, 1 Νιγηριανό, 1 Ισπανό, 1 Ιβοριανό, 1 Αζέρο κι έναν από τη Γουινέα! Δηλαδή παίκτες από εννιά διαφορετικές χώρες!