Εφτάψυχος γάτος έκανε το θαύμα του ξανά

Εντυπωσιακή ανατροπή πέτυχε ο Απόλλωνας επί του Ερμή στο Τσίρειο Στάδιο, που επικράτησε με 4-2. Οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού, αν και βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ με Γουίκς (33’) και Εμεγκάρα (49’), κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με Μαρτίνεζ (44’) και Ζελάγια (71’) με την λύτρωση να έρχεται στις καθυστερήσεις του αγώνα με τους Ρομπέρζ (94’) και Ζελάγια (98’), να διαμορφώνουν το τελικό 4-2.
 
Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, μετά το ισόπαλο 1-1 με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Ερμής παραμένει στον πυθμένα της βαθμολογίας χωρίς βαθμό.
Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Απόλλωνας, που είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα με το μέρος του. Η πρώτη καλή ευκαιρία για τους «γαλάζιους» ήρθε στο 10’ με τον Μαρτίνες εντός περιοχής, ο οποίος μετά από προσποιήσεις στους αμυντικούς του Ερμή, έκανε το σουτ με τον Σωφρονίου να αποκρούει εντυπωσιακά.
Η πρώτη επίσκεψη για τους «φτεροπόδαρους» έφθασε στο 24’ με τον Σανδραβέλη μετά από σέντρα του Γουίκς να δοκιμάζει την κεφαλιά και την μπάλα να φεύγει έξω.
 
Εκεί που φαινόταν ότι ο Απόλλωνας είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, ο Ράντου από δεξιά άδειασε τον Σκέμπρι και με ωραία πάσα βρήκε τον Γουικς, ο οποίος με ευκολία έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, για να βάλει μπροστά στο σκορ τον Ερμή στο 33’.
Η απάντηση εκ μέρους των «γαλάζιων» της Λεμεσού δεν άργησε να ΄ρθει, καθώς πριν το τελικό σφύριγμα του ημιχρόνου, ο Μαρτίνες εντός περιοχής με συρτό σουτ νίκησε τον Σωφρονίου για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 44’.
Με το «καλημέρα» του δεύτερου ημιχρόνου, οι «φτεροπόδαροι» πήραν εκ νέου προβάδισμα, με τον Εμεγκάρα να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Βάλε στο 49’.
 
Η συνέχεια άνηκε στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, η οποία είχε τον έλεγχο και τον ρυθμό του αγώνα κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης. Οι χαμένες ευκαιρίες των Σακέτι στο 65’ και Ρομπέρζ στο 70’ απέφεραν καρπούς στο 71' με τον Ζελάγια να στέλνει την μπάλα από κοντά στα δίχτυα, μετά από λανθασμένη εκτίμηση του πορτιέρε του Ερμή.
 
Τα καλύτερα τα φύλαγε στις καθυστερήσεις η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, με τον Ρομπέρζ στο 93’ με σουτ εντός περιοχής να κάνει την ολική ανατροπή και τον Ζελάγια στο 98’ να βάζει τη σφραγίδα της νίκης που με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-2.
 
 Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Απόλλωνας (Σ.Αυγουστή): Βάλε, Ζοάο Πέδρο, Σαντάνα, Ρομπέρζ, Γιούστε, Σακέτι, Άλαν, Μαρτίνες, Σαρδινέρο, Σκέμπρι, Μαγκλίτσα
Ερμής (Ν.Παναγιώτου): Σοφρωνίου, Σανδραβέλης, Ιμερέκοφ, Φρίμπονγκ, Μαρτίνιουκ, Εμεγκάρα, Ράντου, Χριστοφή, Τσίνα, Ταντσέφσκι, Γουίκς