Ο Ζοάο Βίκτορ προκάλεσε… ζαλάδα και πάλι στον ΑΠΟΕΛ

Μετά από 22 μήνες, η Ανόρθωση κατάφερε να πανηγυρίσει και πάλι σε βάρος του ΑΠΟΕΛ και μάλιστα στο ΓΣΠ κερδίζοντας με 1-0. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα χαμένο πέναλτι στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Δράστης της επιτυχίας της ομάδας της Αμμοχώστου, όπως και στις 21 Νοεμβρίου 2015 – στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της σεζόν 2015-16 – ήταν και πάλι ο Ζοάο Βίκτορ. Τότε ο Πορτογάλος είχε ανοίξει το σκορ στη νίκη 2-0 (ο Ντλοβού με πέναλτι το άλλο γκολ), ενώ αυτή τη φορά πέτυχε το νικητήριο τέρμα.
 

Από τότε, η «Κυρία» σε επτά αγώνες (είτε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», είτε στο ΓΣΠ) δεν κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ, αφού τρεις φορές γνώρισε την ήττα, ενώ άλλοι τέσσερις αγώνες έληξαν ισόπαλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά που ο ΑΠΟΕΛ χάνει από την Ανόρθωση σε αγώνα που γίνεται μετά από αγωνιστική υποχρέωση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (διαβάστε ΕΔΩ σχετικό θέμα).

Αυτές είναι οι πρώτες απώλειες του ΑΠΟΕΛ στη φετινή σεζόν, στο δεύτερο του αγώνα και πρώτο στην έδρα του για το φετινό πρωτάθλημα. Οι γαλαζοκίτρινοι έμειναν στους τρεις βαθμούς, ενώ η «Κυρία» έφθασε τους 10 αφού προηγήθηκαν άλλες δύο νίκες  (Αλκή, Άρης) και μία ισοπαλία (Νέα Σαλαμίνα).

Σε ένα κακό ποιοτικά πρώτο ημίχρονο, η Ανόρθωση κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 30’, μετά από εκτέλεση κόρνερ το οποίο προήλθε μετά από λάθος του Σάλαϊ στο κέντρο με τον Καμαρά να φεύγει στην αντεπίθεση και την τελευταία στιγμή τον Φαρίας να διώχνει. Την εκτέλεση του κόρνερ ανέλαβε ο Ράγιος ο οποίος έστειλε συστημένη μπαλιά στον Ζοάο Βίκτορ που με κεφαλιά «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν.

Από εκεί και πέρα, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η ομάδα της Αμμοχώστου κράτησε εύκολα το υπέρ της προβάδισμα, μιας και η μοναδική οι γαλαζοκίτρινοι μετά το 75’ άσκησαν μερική πίεση. Στο λεπτό αυτό, στην πρώτη προσπάθειά του ο Αλωνεύτης μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Σάλαϊ ο οποίος έπιασε αμέσως το σουτ που κατέληξε στο δοκάρι.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία, όμως, για την ομάδα της Λευκωσίας ήρθε στο 90’ όταν η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα μετά από ανατροπή του Μοράις από τον Αρτυματά. Ο Ντε Καμάργκο, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Χαμένο πέναλτι είχε και η ομάδα της Αμμοχώστου, καθώς σε αντεπίθεση στο 90+4’ ο Λάγο ανέτρεψε τον Καλό με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και κόκκινη στον παίκτη του ΑΠΟΕΛ. Ο Βάτερμαν, όμως, έκοψε την εκτέλεση του Ράγιος και το 1-0 ήταν τελικά το σκορ του αγώνα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
30’ Ζοάο Βίκτορ
Κίτρινες: Σιβού, Σισέ, Ζοάο Βίκτορ
Κόκκινη: 90+4' Λάγο (απευθείας)
Συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ:
Βάτερμαν, Βούρος (73΄ Αλωνεύτης), Ρουέδα, Καρλάο, Λάγο, Φαρίας (58΄ Μοράις), Βινίσιους, Εμπεσίλιο, Ζαχίντ (58΄ Ντε Καμάργκο), Σάλαϊ, Ποτέ
Ανόρθωση: Αρούς, Σιβού, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Βίκτορ, Οικονομίδης, Ράγιος, Αμπντουλάγιεφ (79΄ Αρτυματάς), Σισέ (87' Άλβες), Καμαρά (60΄ Καρλίτος)