AEK: «Δεν δεχόμαστε από την ΑΕΛ μαθήματα αρχών και αξιών»

Καυστική ανακοίνωσε εξέδωσε η διοίκηση της ΑΕΚ με την οποία απαντά στην ΑΕΛ για τις κατηγορίες περί ρατσιστικής συμπεριφοράς μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στην "Αρένα". 

Η ανακοίνωση:

H Αθλητική Ένωση Κίτιον (ΑΕΚ) Λάρνακας μετά που εξέτασε όλα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΛ στο ΑΕΚ ΑRENA επιθυμεί να τοποθετηθεί και να τονίσει τα εξής:

Ξεκάθαρα καταδικάζουμε με τον πλέον έντονο τρόπο το μεμονωμένο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς που σημειώθηκε από μικρή μερίδα φιλάθλων μας. Δηλώνουμε την αποφασιστικότητα μας για να πατάξουμε ολοκληρωτικά τέτοιου είδους συμπεριφορές, όπως έχουμε πράξει και στο παρελθόν. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν αρχίσει ήδη ενέργειες μέσω του κλειστού κυκλώματος για να βρεθούν οι ένοχοι, οι οποίοι και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Το Σωματείο μας είναι από τα ελάχιστα Σωματεία στην Κύπρο που προσπαθεί για την συνεχή ενημέρωση και πάταξη των φαινομένων ρατσισμού και προώθηση του fair-play, τόσο σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση, όσο και με διαρκείς επισκέψεις σε Σχολεία.

Επειδή ωστόσο σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση και σε κανένα άλλο παιχνίδι στο AEK ARENA δεν είχαμε ανάλογης φύσεως προβλήματα, θα πρέπει την ίδια στιγμή να κακίσουμε και να καταδικάσουμε τις προκλητικές χειρονομίες από ποδοσφαιριστές και άτομα του πάγκου της ΑΕΛ, όπως έγινε και σε προηγούμενα μεταξύ μας παιχνίδια. Όλα όσα συνέβησαν έχουν καταγραφεί σε βίντεο, το οποίο αν επιθυμεί η ΑΕΛ μπορεί να αποσταλεί επίσης στην ΚΟΠ και την UEFA.

Μας ξενίζει το γεγονός ότι η ΑΕΛ απαιτεί την παραδειγματική μας τιμωρία. Δεν δεχόμαστε από το Σωματείο της ΑΕΛ με την ένδοξη ιστορία που κουβαλά να μας κάνει μαθήματα αρχών και αξιών. Επειδή φαίνεται να υπάρχει κοντή και επιλεκτική μνήμη, θα αναφερθούμε σε ορισμένα σοβαρά επεισόδια σε μεταξύ μας αγώνες, όπως η καμένη γη μετά τον τελικό Κυπέλλου στο ΓΣΠ, το κάψιμο της Ανατολικής εξέδρας του ΓΣΖ και οι συμπλοκές που ακολούθησαν με την Αστυνομία, οι ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ σε κάθε επίσκεψη στο Βόρειο Πέταλο του ΑΕΚ ΑRENA. Για να μην αναφερθούμε σε επεισόδια σε αγώνες με άλλες ομάδες, γιατί θα χρειαστεί να παραθέσουμε πάμπολλα παραδείγματα, αφού η ΑΕΛ είναι ομάδα που… πρωταγωνιστεί σε ποινές λόγω επεισοδίων από τους φιλάθλους της.

Ποια ομάδα άραγε δυσφημίζει το Κυπριακό ποδόσφαιρο, η ΑΕΚ με την υποδειγματική συμπεριφορά των φιλάθλων σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ή η ΑΕΛ με τις τιμωρίες στα αντίστοιχα δικά της;

Τελειώνοντας και επειδή παρατηρούμε μία συνεχόμενη προσπάθεια αποπροσανατολισμού, να αναφέρουμε ότι καμία σχέση δεν έχουν τα προαναφερθέντα με το αγωνιστικό κομμάτι και την δίκαιη και πεντακάθαρη νίκη που σημείωσε η ομάδα μας, με ένα σκορ που αδικεί την εξαιρετική προσπάθεια και την ολοκληρωτική υπεροχή που είχε στο παιχνίδι.