Μόνο τα πορτοκαλί θύμιζαν τον Πάρντο του ΑΠΟΕΛ (vid)

Ήταν η πιο πολυσυζητημένη μετακίνηση άνεργου ποδοσφαιριστή στις αρχές του μήνα. Μετά από μια εξαετία γεμάτη τίτλους και διακρίσεις με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ ο Ούρκο Πάρντο έλυσε τη συνεργασία του με τους «γαλαζοκίτρινους» και υπέγραψε συμβόλαιο με τη νεοφώτιστη Αλκή.

Στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για το ντεμπούτο του με την καινούργια εργοδότριά του. Το χθεσινό 3-3 απέναντι στον Άρη, ωστόσο, απέδειξε ότι ο 34χρονος χρειάζεται ακόμη χρόνο και προπονήσεις, προκειμένου ν’ επιστρέψει στο γνώριμό του επίπεδο.

Στο 0-1 η μπάλα περνά κάτω από το σώμα του, στο 2-2 δέχεται γκολ στην κλειστή γωνία με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ και διαμαρτύρεται ότι δεν είχε καλή οπτική επαφή με την μπάλα στο τείχος που ο ίδιος έστησε, ενώ στο 3-3 έχει λάθος τοποθέτηση την ώρα της τελικής πάσας, καθώς και η αριστερή γωνία της εστίας του είναι ανοικτή, ενώ όπως αποδείχθηκε δεν ήταν σε θέση να πέσει έγκαιρα και να ανακόψει το παράλληλο γύρισμα.

Υπενθυμίζεται πως στις πρώτες τρεις αγωνιστικές (απέναντι σε Εθνικό, Ανόρθωση και Πάφο) η Αλκή είχε δεχτεί αθροιστικά δύο τέρματα, ενώ ο Άρης (απέναντι σε ΑΕΛ, Νέα Σαλαμίνα και Ανόρθωση) είχε σκοράρει μόνο μια φορά…

Τρία γκολ ο Πάρντο είχε δεχτεί και στο φιλικό του ΑΠΟΕΛ με την ΕΝΠ (μετά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ), ενώ δεν είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του και στα δύο τελευταία επίσημα παιχνίδια του με τους «γαλαζοκίτρινους» (0-1 από τον Απόλλωνα στον τελικό του κυπέλλου στις 24 Μαΐου και 2-2 με τον Απόλλωνα στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, τέσσερις μέρες νωρίτερα).

Ο Βελγοϊσπανός τερματοφύλακας χρειάζεται αυτονόητα και (συνεχόμενα) παιχνίδια, προκειμένου να πιάσει ρυθμό, καθώς εδώ και μια τριετία οι συμμετοχές του είναι φθίνουσες: την περίοδο 2014/15 (τελευταία του Διονύση Χιώτη) είχε μετρήσει 24, την περίοδο 2015/16 (πρώτη του Μπόι Βάτερμαν) είχε πέσει στις 21, ενώ την περασμένη περίοδο έφτασε μόλις τις δέκα.

Όσο πιο γρήγορα… ξεσκουριάσει από αυτήν την (ουσιαστικά) απραξία, τόσο καλύτερα θα γίνουν τα πράγματα τόσο για τον ίδιο όσο και για την Αλκή.