Φαρίας: «Ούτε που κατάλαβα ότι μάρκαρα τον Ρονάλντο!»

Σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών (115 ημερών για την ακρίβεια) βρέθηκε από το κοινοτικό στάδιο «Λα Σιστέρνα» της Χιλής στο επιβλητικό «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στη Μαδρίτη. Τι μεσολάβησε από εκείνο το εντός έδρας 1-0 της Παλεστίνο επί της Έβερτον στις 21 Μαΐου ως την εκτός έδρας ήττα του ΑΠΟΕΛ από τη Ρεάλ Μαδρίτης την περασμένη Τετάρτη; Για τον Αγουστίν Φαρίας η απόφαση (ζωής) να κάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του το υπερατλαντικό ταξίδι και να φορέσει τη φανέλα του πρωταθλητή Κύπρου.
«Παρά την πικρία της ήττας το ημίωρο που αγωνίστηκα απέναντι στη Ρεάλ είναι μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες που έχω απολαύσει, συμπεριλαμβανομένων και όσων συνέβησαν εκτός των αγωνιστικών γραμμών», παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στην “Grafico” της Χιλής ο 29χρονος Αργεντινός μέσος.

«Υπάρχει μια φωτογραφία πολύ ιδιαίτερη για μένα: πάω να μαρκάρω τον Ρονάλντο, με βλέπω να τον μαρκάρω και μου κάνει αίσθηση, διότι εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή που ήμουν εκεί δεν το είχε αντιληφθεί στην πλήρη διάστασή του!», ομολόγησε ο Φαρίας για τη μονομαχία του με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

«Την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα με τη Ρεάλ, όταν ο προπονητής μας μοίρασε τα βίντεο και μας είπε για τον Ρονάλντο, τον Μόντριτς και τους άλλους, δεν το πίστευα, ποτέ δεν είχα ζήσει και αισθανθεί κάτι παρόμοιο! Το να παίζεις κόντρα στη Ρεάλ στην έδρα της είναι μια δυνατή εμπειρία, ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος από πού προέρχομαι. Έπαιζα κάθε εβδομάδα στο Σιστέρνα και σε λιγότερους από τέσσερις μήνες αγωνίστηκα στο Μπερναμπέου, με όλους αυτούς τους αστέρες, απίστευτο!», συμπλήρωσε ο άσος του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος αποκάλυψε και μια ανέκδοτη ιστορία με τον πρώην προπονητή του Νίκολας Κόρδοβα.

«Ο Νίκο μου έλεγε πάντα να συνεχίσω να προπονούμαι σκληρά, ότι ο καθένας μπορεί να παίξει, όπου ονειρεύεται, αλλά του απαντούσα πως για μένα στην ηλικία των 29 ετών αυτό ήταν δύσκολο. Ο Νίκο επέμενε, συνεχίσει να προπονείσαι και θα έχεις την ευκαιρία σου, μου έλεγε. Μετά το παιχνίδι στη Μαδρίτη με πήρε τηλέφωνο και θυμηθήκαμε αυτή τη συζήτηση. Μου είπε: Ξεροκέφαλε, δεν με άκουγες και κοίτα πού είσαι τώρα!»
 
Η φανέλα του Ράμος
Για το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι ο Φαρίας παραδέχτηκε πως «μου ήταν πολύ σαφές ότι ο αντίπαλός μας παίζει σε άλλο επίπεδο. Πάντα τρέχαμε πίσω από την μπάλα, κατάλαβα ότι ήταν πιο γρήγορος στη σκέψη από μας, έπαιζε με μεγάλη ταχύτητα, ουδέποτε τον φτάναμε, όλα ήταν άψογα εκτελεσμένα, τα κοντρόλ τους απίστευτα, η ποιότητά τους είναι άλλου επιπέδου. Φανταστείτε ότι σε μισή ώρα συμμετοχής ακούμπησα έξι ή επτά φορές την μπάλα».

Ως πολύτιμο ενθύμιο της επίσκεψης στη Μαδρίτη ο Αργεντινός κρατά τη φανέλα του Σέρχιο Ράμος. «Στο τέλος του αγώνα έμεινα κοντά του και τον ρώτησα, αν μπορούμε ν’ ανταλλάξουμε φανέλες. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να αρνηθεί, όπως οι παίκτες σε διαφορετικό επίπεδο, αλλά μου είπε να περιμένω λίγο και θα μου τη δώσει. Λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε στα αποδυτήρια με τη φανέλα του στον ώμο, μου την έδωσε και του έδωσα τη δική μου».

Ο 29χρονος μέσος, μολονότι δεν έχει μεγάλο διάστημα στην Ευρώπη, εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στη γηραιά ήπειρο: «Έχω μονοετές συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος διατηρεί την επιλογή αγοράς μου. Θα ήθελα να συνεχίσω στην Ευρώπη, θέλω να καθιερωθώ σε αυτό το επίπεδο και, αν μπορώ, στο μέλλον να πάω σε άλλο πρωτάθλημα καλού επιπέδου. Θέλω να συνεχίσω να βαδίζω σε αυτόν τον καλό δρόμο, θέλω να συνεχίσω να πηγαίνω μπροστά».