Κορυφαίος πασαδόρος ο... Σατσέτι!

Ένα από τα στοιχεία που πέρασε με απόλυτη επιτυχία στον Απόλλωνα ο Σωφρόνης Αυγουστή είναι η οργάνωση του παιχνιδιού από την άμυνα μέχρι την επίθεση. Δαιμονίζεται όταν βλέπει γεμίσματα από τη μία περιοχή στην άλλη.

Γι’ αυτό και ο Βάλε σπάνια στο παιχνίδι με την Λιόν έδιωχνε ή εκτελούσε άουτ στέλνοντας την μπάλα βαθιά μέσα. Εάν δεν κάνω λάθος αυτό έγινε μόνο σε μία περίπτωση. Στις υπόλοιπες η μπάλα δόθηκε σε κοντινή απόσταση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, από όπου ξεκινούσε η επιθετική δραστηριότητα του Απόλλωνα.

Πάσες με υπομονή μέχρι η μπάλα να φθάσει στον προορισμό της και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τέρμα. Στο καλούπι αυτό φαίνεται να μπήκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας με καλά στατιστικά.

Κόντρα σε ένα πολύ πιο ισχυρό αντίπαλο, την Λιόν, ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε τον αγώνα με ποσοστό κατοχής της μπάλας 51%, ενώ από τις 475 πάσες που πραγματοποίησαν οι παίκτες του οι 401 ήταν πετυχημένες. Ποσοστό δηλαδή 84%.

Ο πιο… πετυχημένος πασαδόρος ήταν ο Εστεμπάν Σατσέτι, ο οποίος για άλλο ένα παιχνίδι έτρεξε αρκετά και ήταν από τους κινητήριους μοχλούς της ομάδας της Λεμεσού. Ο Αργεντινός είναι ένας από τους παίκτες που πέρασε αρκετές φορές η μπάλα από τα πόδια του ελέω και της θέσης στην οποία αγωνίζεται.

Ο Σατσέτι έδωσε 60 πάσες από τις οποίες οι 57 ήταν επιτυχημένες, δηλαδή ποσοστό 95%. Μάλιστα, ήταν και ο πιο πετυχημένος του γηπέδου, μιας και από πλευράς της γαλλικής ομάδας το καλύτερο ποσοστό πέτυχαν οι Φεκίρ (93%) και Φέρι (92%) έχοντας 51/55 και 60/65 αντίστοιχα.