Το εντυπωσιακό στατιστικό του Καρλάο

Παίζοντας με την Ρεάλ στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» ήταν δεδομένο ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν θα ήταν η ομάδα που θα κρατούσε την μπάλα για αρκετή ώρα στην κατοχή της.

Γι’ αυτό η κάθε πάσα μετρούσε στον αγώνα. Ο παίκτης των γαλαζοκιτρίνων που είχε απόλυτη ευστοχία σε αυτό τον τομέα ήταν ο Καρλάο.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός, σύμφωνα με τα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ, πραγματοποίησε 18 πάσες που κατέληξαν επιτυχώς σε συμπαίκτη του. Οι 15 από αυτές ήταν μέτριας απόστασης, ενώ άλλες τρεις ήταν κοντινές.

Ο Καρλάο έδωσε τις περισσότερες πάσες – 5 συγκεκριμένα - στον Σάλαϊ, ενώ οι υπόλοιπες κατευθύνθηκαν στους Λάγο (4), Βάτερμαν (3), Βούρο (2), Μοράις (1), Φαρίας (1) και Ποτέ (1).

Συνολικά στον αγώνα, άλλος ένας ποδοσφαιριστής είχε το απόλυτο. Αυτός ήταν ο τερματοφύλακας των Μαδριλένων, Κέιλορ Νάβας, ο οποίος είχε 15 απόλυτα πετυχημένες πάσες – 3 μακρινές και 12 μέτριες.

Τις περισσότερες ο Βινίσιους

Πάντως, τις περισσότερες πάσες από πλευράς των γαλαζοκιτρίνων έδωσε ο Βινίσιους. Ο Βραζιλιάνος μέσος έδωσε συνολικά 52 πάσες με ποσοστό ευστοχίας 90%.

Από τους ποδοσφαιριστές που ήταν στο αρχικό σχήμα, το χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας είχε ο Αλωνεύτης. Ο Κύπριος εξτρέμ έκανε 24 προσπάθειες για να βρει συμπαίκτη του, με 14 από αυτές να είναι πετυχημένες (δηλαδή ποσοστό 58%).