Ομόνοια: Το απόγευμα που η πράσινη «λαοθάλασσα» ξεχείλισε το ΓΣΠ

Ο Χενκ Χάουρντ κλήθηκε να σχολιάσει τη μεταγραφή του Τζόναθαν Μπεντέκε στην Ομόνοια.

Ο Ολλανδός τεχνικός που πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα ως προπονητής στην Ομόνοια ζει για αρκετά χρόνια στο Βέλγιο και γνωρίζει τα χαρακτηριστικά του νέου αποκτήματος του τριφυλλιού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM ο πρώην τεχνικός της Ομόνοιας σκιαγράφησε τον Μπεντέκε (διαβάστε εδώ τι ανέφερε) και θυμήθηκε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 2000-01.

«Ήταν κάτι εκπληκτικό. Η Λευκωσία δεν χωρούσε τους φίλους της Ομόνοιας που βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν», ανέφερε ο Χενκ Χάουρντ. Για πρώτη φορά η ομάδα του τριφυλλιού είχε μείνει οκτώ χρόνια χωρίς πρωτάθλημα και η δίψα των φίλων της Ομόνοιας ήταν τεράστια.

 

 

Τα οκτώ χρόνια ξηρασίας είναι το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της Ομόνοιας, το οποίο θα ισοφαριστεί φέτος αν οι «πράσινοι» δεν κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

«Ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα που πέρασα στην Κύπρο», ανέφερε ο Ολλανδός προπονητής για τη μέρα της στέψης στο παιχνίδι με τον Άρη στο νεόκτιστο τότε ΓΣΠ. Η Ομόνοια έχανε 1-0, όμως κέρδισε 4-1 με χατ-τρικ του τεράστιου Ράινερ Ράουφμαν και απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βέσκο Μιχαήλοβιτς.

Επισήμως λέχθηκε ότι διατέθηκαν 16.306 εισιτήρια, αλλά ουδείς πίστεψε αυτό τον αριθμό. Με γυμνό μάτι διαπίστωνε κανείς ότι δεν υπήρχε ούτε καρέκλα κενή και στις τέσσερις εξέδρες του γηπέδου. Μέχρι και τα τσιμέντα, ανάμεσα στις καρέκλες, ήταν καταπράσινα από τη λαοθάλασσα που σκέπασε το στάδιο της πρωτεύουσας.

Κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον (πραγματικό) αριθμό των φιλάθλων που βρέθηκαν στο ΓΣΠ το απόγευμα της 5ης Μαΐου 2001…