Ομόνοια: Ο Κρίστιαν αγόρασε τον Τζόναθαν για την Κρίσταλ Πάλας!

Είναι αδέλφια, κατάγονται από το Κονγκό, διαθέτουν όμως (και) τη βελγική υπηκοότητα, αγωνίζονται στη θέση του επιθετικού και έχουν ως καλό πόδι το δεξί. Τους χωρίζουν σχεδόν 4,5 χρόνια και σχεδόν 27,5 εκατομμύρια στην τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία.
 
 
Κρίστιαν και Τζόναθαν Μπεντέκε συγκαταλέγονται στην εκλεκτή ομήγυρη των αδελφών που αμφότεροι απασχολούνται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έστω κι αν η επί του παρόντος διαφορά κλάσης μοιάζει χαώδης -υπέρ του μεγάλου αδελφού εννοείται…

Έπειτα από μόλις ένα χρόνο στην Πρέμιερ Λιγκ ο Τζόναθαν έμεινε ελεύθερος από την Κρίσταλ Πάλας και θα επιχειρήσει στην Κύπρο και την Ομόνοια ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του. «Έχω ακόμη να βελτιώσω τα τελειώματα και την αμυντική μου δουλειά. Κι επίσης πρέπει να είμαι πιο συγκεντρωμένος. Από την άλλη, αρχίζω να αισθάνομαι ολοένα και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Και αυτό είναι καλό. Διότι, όπως οι Τοργκάν Αζάρ και Τζόρνταν Λουκάκου, δεν θέλω να παραμείνει απλώς ο “αδελφός του…” Θέλω να αποδείξω ότι έχω και πρώτο όνομα», δήλωνε προ τετραετίας, όταν από τις ακαδημίες της Σταντάρ Λιέγης μεταπηδούσε στη Βισέ (ομάδα β’ κατηγορίας).

Ατυχώς γι’ αυτόν η εξέλιξη και πρόοδός του δεν συνέβαλαν στην υλοποίηση του στόχου του. Το καλοκαίρι του 2014 τον βρήκε στη Ζούλτε Βάρεγκεμ, η οποία δύο χρόνια αργότερα αξίωνε €100.000 για να τον αποδεσμεύσει πρόωρα, αλλά δεν εύρισκε αγοραστή.

Τότε ανέλαβε δράση ο μεγάλος αδελφός. Ο Κρίστιαν όχι απλώς πλήρωσε τη ρήτρα αποδέσμευσης του Τζόναθαν, αλλά έπεισε και την εργοδότριά του (Κρίσταλ Πάλας) να τον εντάξει στο δυναμικό της, δίνοντάς του έτσι την ευκαιρία να παίξει στην Πρέμιερ Λιγκ.