O Πρόδρομος θέλει να συντρίψει τα εκατομμύρια για Πιέρο

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος άλλαξε τα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αν μέχρι τον Ιούνιο του 2017 μιλάγαμε για υπερεκτιμημένη αξία των ποδοσφαιριστών, τρεις μήνες μετά οι εξελίξεις ξεπέρασαν κάθε όριο.
 
Η μεταγραφή 222 εκατομμυρίων ευρώ της Παρί Σεντ Ζερμέν για να πάρει στο Παρίσι τον Νεϊμάρ ξεπέρασε κατά 100 (και βάλε) εκατομμύρια ευρώ την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
 
Η τρέλα των δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών της Παρί θα έλεγε κάποιος ότι είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Είναι; Ο Ολυμπιακός Πειραιώς πούλησε ένα 19χρονο παιδί, τον Παναγιώτη Ρέτσο,  για 22 εκατομμύρια στην Μπάγερν Λεβερκούζεν.
 
 
Ένας ποδοσφαιριστής που δεν πρόλαβε καλά-καλά να ιδρώσει την ερυθρόλευκη φανέλα έγινε η πιο δαπανηρή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή. 
 
Εύκολα έβγαλε και η Κοπεγχάγη τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και τα έδωσε στον ΑΠΟΕΛ για τον Πιέρο Σωτηρίου. Το χρήμα ρέει άφθονο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πλέον, μια ομάδα είναι πετυχημένη όχι μόνο αν αγοράζει καλές μεταγραφές, αλλά (κυρίως) όταν πωλεί.
 
Ιδίως για τις κυπριακές ομάδες που ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα ετήσια σταθερά έσοδα είναι «μαγκιά» να πετυχαίνει μεγάλα deal πουλώντας ποδοσφαιριστές της, ώστε να μην εξαρτάται η βιωσιμότητα της από τις ευρωπαϊκές επιτυχίες. Ο ΑΠΟΕΛ το πέτυχε τα τελευταία χρόνια με τις πωλήσεις των Αΐλτον, Τριτσκόφσκι, Ντε Βινσέντι, Καρλάο και Πιέρου Σωτηρίου.
 
Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη επέλεξε να δαπανήσει χρήμα και να φέρει στον «Αρχάγγελο» νεαρούς ποδοσφαιριστές με μεγάλη μεταπωλητική αξία. Το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που πλήρωσε για τους Ρόναλντ Σόλοϊ (1 εκατ. ευρώ) και Γκαγιάς Ζαχίντ (500 χιλιάδες ευρώ) μπορεί ν’ αποδειχθεί «ψίχουλα» στο μέλλον αν ένας εκ των δύο (ή και οι δύο) έχει την ανέλιξη που όλοι περιμένουν.
 
Οι ευρωπαϊκές ομάδες απέδειξαν ότι είναι έτοιμες να πληρώσουν πολύ ακριβά ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία που απέδειξαν σε ψηλό επίπεδο ότι έχουν τις ικανότητες να διακριθούν. Οι Σόλοϊ και Ζαχίντ θα έχουν την ευκαιρία στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ να κεντρίσουν βλέμματα ξένων συλλόγων.
 
Μεταπωλητική αξία έχει και ο Νικόλας Ιωάννου και ο Ανδρέας Μακρής. Ο ΑΠΟΕΛ εμπλούτισε το ρόστερ του με παίκτες που μπορούν στο άμεσο μέλλον να του φέρουν εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο.
 
Το πλάνο του Πρόδρομου Πετρίδη είναι σύντομα να καταρρίψει τη μεταγραφή εκατομμυρίων του Πιέρου Σωτηρίου στην Κοπεγχάγη και τα φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι απέδειξε ότι ο στόχος της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ δεν είναι και πολύ μακριά…