Πώς το είπε ο Κρίστιανσεν ότι θα πεθάνει; Ο Σωφρόνης το τερματίζει...

Στο ξεκίνημα της περασμένης περιόδου όταν ο Τόμας Κρίστιανσεν βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής από Μέσα
Ενημέρωσης και κόσμο του ΑΠΟΕΛ, τόλμησε σε μια συνέντευξη Τύπου να δείξει το εκτόπισμά του: «Θα ζήσω και θα πεθάνω με τις ιδέες μου», είπε ο Δανός προπονητής αφήνοντας «άγαλμα» όσους πίστευαν ότι ο πρώην τεχνικός των «γαλαζοκιτρίνων» και νυν της Λιντς θα ζητούσε και συγνώμη για όσα του καταλόγιζαν.
 
Η συνέχεια της πορείας του Κρίστιανσεν γνωστή και ασφαλώς επιτυχημένη. Που το πάω; Το … δόγμα του Δανού βρίσκει πιστό ακόλουθο. Τον Σωφρόνη Αυγουστή. Ο αναμορφωτής και καθοδηγητής του Απόλλωνα λειτουργεί με βάση μια λογική όπου και αν αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του η ομάδα της Λεμεσού ανεξαρτήτως αντιπάλου.
 
«Πάμε στο γήπεδο να τους παίξουμε μπάλα και να τους κερδίσουμε γιατί είμαστε καλύτεροι». Κάπως έτσι είναι το μήνυμα του Κύπριου τεχνικού πριν τους αγώνες του Απόλλωνα. Είτε παίζει με την Αμπερτίν, είτε με την Μίτνγιλαντ στη Δανία, είτε με τη Δόξα, είτε με τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία.
 
Έχει τόση εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας του, την οποία ο ίδιος έφτιαξε με αυτό το προφίλ, που δεν αναθεωρεί τη λογική του ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Έστω και αν αυτό μπορεί να του γυρίσει μπούμερανγκ. Γιατί θα του γύριζε αν η Μίντγιλαντ έκανε γκολ την κλασσική ευκαιρία που είχε μετά το χαμένο πέναλτι του Άλεξ και ο Απόλλωνας έχασε το εισιτήριο της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.
 
Ο άνθρωπος πήγε στη Δανία όχι για να υπερασπιστεί τη νίκη με 3-2. Με ακραίους αμυντικούς που κάθε τρεις και λίγο ήταν στην επίθεση. Με στόπερ (Γιούστε) να κατεβαίνουν στο κέντρο με την μπάλα στα πόδια (από λάθος του Ισπανού έφαγε το τέρμα ο Απόλλωνας), με «κόφτη» (Χάμπος) μονίμως έξω από τα τετράγωνα του αντιπάλου.
 
«Όσα και να φάω (γκολ) θα πετύχω αυτά που χρειάζομαι για να προκριθώ», ήταν το μότο του Σωφρόνη. Και τα κατάφερε. Αγχώθηκε, κινδύνεψε, πήρε ρίσκο, αλλά εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.
 
Η αλήθεια είναι πως στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε «νερό στο κρασί» του. Μη φανταστείτε ότι άλλαξε τακτική. Μια… γουλιά μόνο. Απλά, ο (κακός την περασμένη Πέμπτη) Χάμπος έμεινε στη θέση του και οι ακραίοι αμυντικοί είχαν λίγο περισσότερο το μυαλό στην άμυνα.
 
Δεν ξέρω κατά πόσο η πολιτική αυτή θα βγει στον Σωφρόνη όταν οι αγώνες θα είναι μαζεμένοι Πέμπτη-Κυριακή σε Κύπρο και Ευρώπη και οι παίκτες του δεν θα έχουν την απαραίτητη φρεσκάδα για να υπερισχύουν τους αντιπάλους τους.
 
Ενδεχομένως ο Απόλλωνας να πρέπει να βάλει περισσότερη σκοπιμότητα στα παιχνίδια του για να παίρνει τους βαθμούς σε αγώνες που δεν θα έχει σε καλή μέρα τα ατού του. Τέτοιες μέρες θα υπάρξουν και θα στοιχίσουν στην ομάδα της Λεμεσού αν δεν καταφέρει να ισορροπήσει τη λειτουργία της ομάδας.
 
Το μόνο βέβαιο είναι πως ο Απόλλωνας του Σωφρόνη Αυγουστή είναι και θα παραμείνει μια ελκυστική ομάδα που θα χαίρεσαι να βλέπεις παιχνίδια της. Με τη «φλόγα» νικητή που προέρχεται από τα μάτια του προπονητή της και που δεν θα τα παρατάει ποτέ και θα μπαίνει στο γήπεδο για να αποδείξει του αντίπαλού της ότι είναι καλύτερη ομάδα.
 
Γιατί ο Σωφρόνης θα ζήσει και θα πεθάνει με τις (ποδοσφαιρικές) του ιδέες. Έστω και αν το είπε ο Κρίστιανσεν… γι’ αυτόν.  
 
 

Δειτε Επισης

Διάλειμμα στα αυτοκίνητά τους έκαναν οι εργάτες που σκοτώθηκαν στη γέφυρα της Βαλτιμόρης
Αξιωματούχος τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ στις 9 Μαϊου
Αεροπλάνο της British Airways από Αθήνα για Λονδίνο με 180 επιβάτες πέρασε ξυστά από drone
ΒΙΝΤΕΟ: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα στη φυλακή στον Ισημερινό-Ένας νεκρός
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»