Στο λάκκο με τα θηρία o ΑΠΟΕΛ

Άτυχος στάθηκε ο ΑΠΟΕΛ στην κλήρωση των Ομίλων του Champions League καθώς κληρώθηκε στον 8ο και ισχυρότερο όμιλο της διοργάνωσης.

Η κάτοχος του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης, η Ντόρτμουντ και Τότεναμ αφήνουν λίγες πιθανότητες, ακόμα και για την τρίτη θέση που οδηγεί στους «32» του Europa League. Μετά από πέντε και κάτι χρόνια ο ΑΠΟΕΛ επιστρέφει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όπου στις 4 Απριλίου 2012 έγραψε μια από τις πιο λαμπρές σελίδες της ιστορίας του, ως φιλοξενούμενος της Ρεάλ Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του αντιμετωπίζει την Ντόρτμουντ και την Τότεναμ.

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης

Ντόρτμουντ

Τότεναμ

ΑΠΟΕΛ

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

1η αγωνιστική: 12-13 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 26-27 Σεπτεμβρίου

3η αγωνιστική17-18 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 31 Οκτωβρίου – 1η Νοεμβρίου

5η αγωνιστική: 21-22 Νοεμβρίου

6η αγωνιστική: 5-6 Δεκεμβρίου

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ
1. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Η back2back Πρωταθλήτρια Ευρώπης, πολυνίκης του θεσμού με 12 κατακτήσεις, κάτοχος του Ευρωπαϊκού Super Cup πριν μερικές μέρες στα Σκόπια και κάτοχος του Ισπανικού Super Cup, όπου επικράτησε και στις δύο αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα. Έχει κατακτήσει τρεις φορές το Champions League στις τέσσερις τελευταίες διοργανώσεις και πέρσι το Πρωτάθλημα Ισπανίας. Έχει στο ρόστερ της τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου.

Τρέχουσα Κατάσταση: Φέτος έχει μόνο νίκες. Επί της Γιουνάιτεντ στο ευρωπαϊκό Super Cup, δύο νίκες επί της Μπαρτσελόνα στο εγχώριο Super Cup και μια νίκη εκτός έδρας κόντρα στη Λα Κορούνια (0-3), στην πρεμιέρα της Primera Division.

2016-17: Κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας και το Champions League.

Μεταγραφές: Δεν ενισχύθηκε σημαντικά. Έδωσε τους Πέπε (Μπεσίκτας), Μοράτα (Τσέλσι), Χάμες (Μπάγερν) και Ντανίλο (Μάντσεστερ Σίτι).

Έδρα: Σαντιάγο Μπερναμπέου (81.000)

Εισιτήρια Φιλοξενούμενου: 4.000

Πόλη: Μαδρίτη
 
Προπονητής:
Ζινεντίν Ζιντάν
Έχοντας σταματήσει το ποδόσφαιρο από το 2006, θήτευσε για χρόνια στα τμήματα υποδομής της Βασίλισσας, φτάνοντας στον πάγκο της ανδρικής ομάδας το 2016. Κατέκτησε δύο συνεχόμενα Champions League (2016, 2017).
 
Αστέρι: Κάρλος Κασεμίρο

Ρονάλντο, Μπέιλ, Μπενζεμά, Ράμος, Κρος, Μαρσέλο, Μόντριτς δεν χρειάζονται συστάσεις. Τρεις εξ αυτών (Ράμος, Μόντριτς, Ρονάλντο) βραβεύτηκαν ως οι κορυφαίοι του περσινού Champions League, έκαστος στη θέση του. Αποκάλυψη της Ρεάλ του Ζιντάν είναι ο 25χρονος Κασεμίρο. Αποκτήθηκε πριν πέντε χρόνια από τη Σάο Πάολο, ψήθηκε στην Πόρτο τη σεζόν 2014/15 και πλέον είναι πολυεργαλείο στα χέρια του Ζιντάν, ένας box-to-box μέσος.
 
2. ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
Τρίτη στην περσινή Bundesliga πίσω από Μπάγερν και Λειψία, έφτασε πέρσι και πρόπερσι στους «8» του Champions League, όπου αποκλείστηκε από Μονακό και Λίβερπουλ, αντίστοιχα. Είναι η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και διαθέτει μια από τις πιο καυτές έδρες στην Ευρώπη. Φιναλίστ του Champions League το 2013.

Τρέχουσα Κατάσταση: Έχασε στα πέναλτι το Super Cup στη Γερμανία, απέναντι στη Μπάγερν. Πέρασε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Γερμανίας με νίκη 4-0, ενώ στην πρεμιέρα της Bundesliga κέρδισε 3-0 τη Wolfsburg, εκτός έδρας.

2016-17: Τρίτη στη Γερμανία, όπου έχει να κατακτήσει το πρωτάθλημα από το 2012. Στο Champions League βρέθηκε πάλι στον ίδιο Όμιλο με τη Ρεάλ (ισόπαλα 2-2 και τα δύο ματς), αλλά και της Σπόρτιγκ και Λέγκια. Στους «16» απέκλεισε την Μπενφίκα (έχασε 1-0 στην Πορτογαλία, κέρδισε 4-0 στη ρεβάνς).

Μεταγραφές: Δεν έκανε σπουδαίες κινήσεις, ούτε αποδυναμώθηκε. Πέρσι τον Τούρκο Τοπράκ (Λεβερκούζεν) και τους Φίλιπ (Φράιμπουργκ) και Ναχούντ (Γκλάντμπαχ). Μεταγραφή θεωρείται και η επιστροφή του Γκέτζε, μετά από οκτώ μήνες.

Έδρα: Βεστφάλενσταντιον
Εισιτήρια Φιλοξενούμενου: 4.000

Πόλη: Ντόρτμουντ
Έχει πληθυσμό σχεδόν 600.000 ανθρώπων και είναι η μεγαλύτερη στην κοιλάδα του Ρουρ, βρισκόμενη στη δυτική Γερμανία. Απέχει 600χλμ από το Μόναχο και 500χλμ από το Βερολίνο. Κοντινότερη μεγάλη πόλη είναι το Ντίσελντορφ στα 70χλμ. Ο ΑΠΟΕΛ έχει πάει στο γειτονικό Γκελζενκίρχεν, 35χλμ μακριά, για να παίξει με τη Σάλκε.

Προπονητής: Πέτερ Μποζ
Ολλανδός, ανέλαβε φέτος την ομάδα, διαδεχόμενος τον Τόμας Τούχελ, που είχε αναλάβει μετά τον Κλοπ. Είναι 54 χρόνων και πέρσι οδήγησε τον Άγιαξ στον τελικό του Europa League, όπου έχασε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πιο πριν έκατσε ένα 6μηνο στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, του Γιόρντι Κρόιφ.

Αστέρι: Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ
Ένα από τα ονόματα που «έπαιξαν» δυνατά στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, με φήμες να λένε ότι ομάδα από την Κίνα πλήρωνε μέχρι και 160 εκατ. ευρώ. Είναι 28 χρόνων, επιθετικός, διεθνής με τη Γκαμπόν, αν και γεννημένος στη Γαλλία. Πέρσι έβαλε 31 γκολ στη  Bundesliga και πρόπερσι 25. 

3. ΤΟΤΕΝΑΜ
Οι «Πετεινοί» παίζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά στους Ομίλους του Champions League. Η αμέσως προηγούμενη συμμετοχής τους ήταν τη σεζόν 2010/11. Ανερχόμενη δύναμη στην Αγγλία, ανακαινίζει το White Hard Lane και τώρα παίζει στο Γουέμπλεϊ. Τα τελευταία χρόνια έπαιξε τόσο με την ΑΕΛ όσο και με την Ανόρθωση.

Τρέχουσα Κατάσταση: Κέρδισε τη Νιουκάσλ στην πρεμιέρα της Premier League, έχασε 1-2 από τη Τσέλσι στη  δεύτερη.

2016-17: Τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα, 7 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Τσέλσι. Στο Champions League, απέναντι σε Μονακό, Λεβερκούζεν και ΤΣΚΑ Μόσχας, ήταν τρίτοι και αποκλείστηκαν στους «32» του Europa League από τη Γάνδη.

Μεταγραφές: Πήρε το διεθνή Κολομβιανό αμυντικό Σάντσες από τον Άγιαξ. Πούλησε τον Γουόλκερ στη Σίτι.

Έδρα: Γουέμπλεϊ (90.000)

Εισιτήρια Φιλοξενούμενου: 4.500

Πόλη: Λονδίνο
Παραδοσιακή δύναμη του βόρειου Λονδίνου, για την πρωτοκαθεδρία του οποίου μάχεται αιώνια με την Άρσεναλ.

Προπονητής: Μαουρίτσιο Ποκετίνο
Σπουδαίος Αργεντίνος κεντρικός αμυντικός, 20 φορές διεθνής. Ανέλαβε την Τότεναμ το 2014, μετά από ένα χρόνο στη Σαουθάμπτον. Την παρέλαβε έκτη, την ανέβασε πέμπτη, κατόπιν την επανάφερε στο Champions League ως τρίτη και πέρσι την πήγε δεύτερη.

Αστέρι: Χάρι Κέιν
Το μεγάλο κανόνι της ομάδας, με 29 γκολ στην περσινή Premier League, 25 πρόπερσι και 21 την αμέσως προηγούμενη σεζόν. Είναι μόλις 24 χρόνων και μετράει 19 συμμετοχές και 8 γκολ με την Εθνική ανδρών.
Σπουδαίος και ο 21χρονος Ντέλε Άλι, με 18 γκολ πέρσι και 10 πρόπερσι.