Στο λάκκο με τα θηρία ο ΑΠΟΕΛ (πιθανοί αντίπαλοι)

Την συμβολή της Athens Technology Center στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων αναφέρει στην κάμερα του InBusinessNews ο Νίκος Γουτσουλάς, Head of Financial Services της εταιρείας.

Συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία ήταν και πάλι ο ΑΠΟΕΛ. Όπως το 2009 κόντρα στην Κοπεγχάγη, το 2011 απέναντι στη Βίσλα και το 2014 με αντίπαλο την Άαλμποργκ έτσι και φέτος οι "γαλαζοκίτρινοι" έκλεισαν το... σπίτι της Σλάβια Πράγας και πέταξαν για τ' αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Ο πρωταθλητής Κύπρου επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπειτα από τέσσερα χρόνια και πάλι με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του. Ο Ελλαδίτης ήταν προπονητής του ΑΠΟΕΛ την τελευταία φορά που συμμετείχαν στους χρυσοφόρους ομίλους και κληρώθηκαν ν' αγωνιστούν με τις Μπαρσελόνα, Παρί Σεντ Ζερμέν και Άγιαξ. 

 

 

Το 2009 ο ΑΠΟΕΛ είχε ως αντίπαλους Τσέλσι, Ατλέτικο Μαδρίτης και Πόρτο. Δύο χρόνια μετά στην ιστορική περίοδο 2011-12 που καταγράφηκε η επική πορεία μέχρι τους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ οι "γαλαζοκίτρινοι" βρήκαν στον δρόμο τους τις Πόρτο, Ζενίτ και Σαχτάρ.  

Στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας θα τοποθετηθεί ο ΑΠΟΕΛ και στην αυριανή (24/8 19:00) κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ που θα γίνει στο Μονακό. Μπορεί οι πρωταθλητές Κύπρου να ελπίζουν ότι θα παίζουν στην Ευρώπη και μετά τα Χριστούγεννα; Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Σίγουρα δυσκολότερο από το 2011.

Κι αυτό γιατί από πέρσι άλλαξε ο τρόπος που χωρίζονται οι ομάδες στα γκρουπ δυναμικότητας. Για την ακρίβεια άλλαξε το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μιας και εκεί παίρνουν αυτόματα θέσεις οι πρωταθλήτριες των οκτώ χωρών που βρίσκονται ψηλότερα στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Το γεγονός λοιπόν ότι μπαίνουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας ομάδες όπως η Σπαρτάκ Μόσχας (πρωταθλήτρια Ρωσίας) με ειδική βαθμολογία μόλις 18.606 πόντους (o AΠΟΕΛ έχει 26.210 και είναι στο τέταρτο) σημαίνει πως το δεύτερο γκρουπ έχει γεμίσει υπερδυνάμεις, ενώ πανίσχυρες ομάδες υπάρχουν και στο τρίτο γκρουπ. 

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και σίγουρα γλιτώνει όλες τις ομάδες που βρίσκονται μαζί του. Θυμίζουμε πως δεν μπορούν να κληρωθούν ομάδες από την ίδια χώρα στον ίδιο όμιλο.

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Champions League

Πρώτο γκρουπ
Ρεάλ Μαδρίτης
Μπάγερν Μονάχου
Τσέλσι
Γιουβέντους
Μπενφίκα
Μονακό
Σπάρτακ Μόσχας
Σαχτάρ Ντόνετσκ

Δεύτερο γκρουπ
Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης
Παρί Σεντ Ζερμέν
Ντόρτμουντ
Σεβίλλη
Μάντσεστερ Σίτι
Πόρτο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τρίτο γκρουπ
Νάπολι
Τότεναμ
Βασιλεία
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αντερλεχτ
Λίβερπουλ
Ρόμα
Μπεσίκτας

Τέταρτο γκρουπ
Σέλτικ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 
Καραμπάχ
Σπόρτινγκ Λισαβώνας 
ΑΠΟΕΛ 
Φέγενορντ
Μάριμπορ
Λειψία